Electricele vechi, colectate in fiecare luna

Campania de colectare a deseurilor electrice si electronice se extinde incepand din aceasta toamna si in zona rurala, in judetele Covasna si Arges, incluse intr-un proiect-pilot
colectare deseuri
Companiile de salubritate si autoritatile locale vor colecta deseurile electrice si electronice in prima sambata a fiecarei luni.

Cea de-a treia editie a campaniei „Marea debarasare”, desfasurata la nivel national, va avea loc sambata, 4 octombrie. Actiunea este organizata de Ministerul Mediului impreuna cu organizatiile colective Environ, Rorec si Recolamp, fiind sustinuta de autoritatile locale si de firmele de salubritate.

„Daca pana acum campania s-a adresat exclusiv locuitorilor din mediul urban, noutatea campaniei -Marea debarasare- din aceasta toamna consta in organizarea unei actiuni de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice si in zonele rurale din judetele Covasna si Arges, sub forma unui proiect-pilot”, a declarat ministrul Mediului, Attila Korodi.

O jumatate de ora in fiecare sat

Pentru aceste doua judete au fost alocate cate trei camioane, fiecare avand capacitatea de 20 de tone. Acestea vor urma cele trei trasee stabilite pentru fiecare judet, iar timpul de stationare in fiecare localitate va fi de aproximativ o jumatate de ora.

Dupa cele doua evenimente similare desfasurate in toamna anului trecut, respectiv in primavara acestui an, autoritatile propun o campanie la nivel national, care se va intinde pe un an intreg, in prima sambata a fiecarei luni.
deseuri electrice si electronice
„Dorim ca -Marea debarasare- din 4 octombrie sa nu reprezinte un exercitiu de o singura zi”, a adaugat ministrul de resort.

Tinte ambitioase

Atat decizia privind includerea satelor in acest proiect, cat si cea privind desfasurarea cu regularitate a acestei campanii se inscriu pe linia actiunilor pe care Romania trebuie sa le intreprinda in vederea indeplinirii obligatiilor care ii revin in privinta reciclarii deseurilor de acest tip.

Astfel, conform obligatiilor asumate prin Tratatul de aderare la Uniunea Europeana, cantitatea de deseuri electrice si electronice pe care trebuie sa le colecteze Romania pana la sfarsitul acestui an este de patru kilograme pe cap de locuitor.

Deseurile electrice si electronice sunt preluate de reprezentantii companiilor de salubritate, dupa care sunt predate firmelor de reciclare

Capitala, in avans

Primaria Sectorului 1, impreuna cu firma de salubritate Romprest si in colaborare cu asociatia Environ, strange deseurile electrice si electronice in fiecare a doua duminica a fiecarei luni.

De asemenea, administratia sectorului 2 a Capitalei organizeaza sambata, 27 septembrie, o actiune similara pe parcursul a cinci ore, intre 9.00 si 14.00. Campania in acest sector va continua in ultima zi de sambata a fiecarei luni.

1.200 tone de deseuri electrice si electronice au fost stranse de la populatie la editiile precedente ale campaniei „Marea debarasare”

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *