Elevii constanteni – un exemplu de responsabilitate civica

Elevii constanteni - un exemplu de responsabilitate civica

Cea de-a doua etapa a concursului „Si eu colectez separat uleiul vegetal uzat” s-a incheiat. Acesta s-a desfasurat in perioada ianuarie-aprilie 2011 in 40 de institutii de invatamant constantene, dintre care 14 s-au clasat in topul celor care au reusit sa mobilizeze un numar mai mare de elevi.

La sfarsitul acestei etape, din totalul de institutii participante, au fost desemnate castigatoare doar primele trei, avandu-se in vedere cantitatea de ulei rezidual colectata. Institutiile castigatoare au fost stabilite pe baza unui raport intre cantitatea de ulei colectata si numarul total de elevi din institutia respectiva, astfel incat sa fie asigurat un raport echitabil pentru toti cei inscrisi in concurs. In cea de-a doua etapa s-au implicat aproximativ 3000 de elevi, peste 60 de cadre didactice si a fost colectata o cantitate de 963,5 litri de ulei vegetal uzat. Cele trei institutii castigatoare ale celei de-a doua etape sunt: Scoala „Viceamiral Ioan Murgescu” din Valu lui Traian cu un procent de mobilizare al elevilor de 64.78%, Scoala nr. 29 „Mihai Viteazul” Constanta cu un procent de 32.97% si Gradinita nr. 44 din Constanta cu un procent de 23.33%.

„Ne bucuram foarte mult ca interesul acordat concursului nostru nu a scazut. Dimpotriva, se poate remarca o crestere a procentului de mobilizare al elevilor si a cantitatii de ulei colectate, in ciuda faptului ca, fata de etapa anterioara, a scazut putin numarul institutiilor care au colectat ulei rezidual. Insa, cantitatea colectata in aceasta etapa si numarul de elevi implicati reprezinta o dovada a cresterii grupului tinta si a promovarii intense din institutiile participante. Feedback-ul primit din partea elevilor si al profesorilor este de asemenea foarte incurajator. Acestia sunt incantati de initiativa noastra, sunt foarte implicati si ne solicita mereu informatii suplimentare si prezentari la clasa. Speram ca exemplul acestora sa fie urmat de cat mai multi cetateni. Este foarte important ca acestia sa constientizeze necesitatea unei colectari selective a acestui deseu, care, gestionat necorespunzator, este extrem de daunator mediului si sanatatii umane”, a declarat Andreea Ionascu, coordonator proiecte ONG Mare Nostrum.

Scopul acestei activitati este de a creste gradul de informare si constientizare a cetatenilor in ceea ce priveste efectele nocive ale uleiului vegetal uzat, precum si evidentierea importantei colectarii acestuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *