Elevii romascani cauta solutii pentru reducerea poluarii

Elevii romascani cauta solutii pentru reducerea poluarii
Elevii romascani cauta solutii pentru reducerea poluarii
Elevii romascani cauta solutii pentru reducerea poluarii

Elevi de la Colegiul Tehnic “Danubiana” au discutat, in Turcia, impreuna cu elevi din alte opt tari europene, despre poluare si monitorizarea efectelor acesteia.

O echipa reprezentand Colegiul Tehnic “Danubiana”, formata din profesoarele Cristina Paun si Gabriela Aioanei si elevii Costin Gabriel Micu si Alexandru Marcu, a participat la cea de-a sasea reuniune a proiectului Comenius multilateral “Science around us along history”, desfasurata, intre 10 si 15 noiembrie, la Zonguldak, Turcia. Proiectul este finantat cu sprijinul Comisiei Europene, in cadrul Programului de Invatare pe Toata Durata Vietii, prin intermediul Agentiei Nationale pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale. La aceasta intalnire au participat echipaje din toate cele noua tari participante in proiect: Spania, Anglia, Franta, Suedia, Polonia, Austria, Italia, Turcia si Romania.

aioanei 02Daca in cadrul reuniunilor de proiect precedente au fost dezbatute teme legate de implicarea stiintei in viata de zi cu zi, tema acestei reuniuni a fost poluarea si protectia mediului, prezentarea unor institutii care au acest obiect de activitate, precum si rezultate ale unor cercetari, studii efectuate de acestea in regiuni si tari ale Europei. Un alt subiect de dezbatere l-a reprezentat stadiul realizarii modelului de cadran solar pe fiecare echipa de proiect l-a propus si pe care il va finaliza pana la sfarsitul proiectului. “Activitatile desfasurate au fost diverse si atractive. Au fost prezentari ale elevilor din fiecare echipa pe tema propusa, am vizitat Universitatea din Zonguldak si am participat la o sesiune de informare pe tema poluarii in zona orasului gazda si a modalitatilor de monitorizare. Am vizitat, de asemenea, Muzeul Stiintei si al Tehnologiei, unde a fost organizata o prezentare despre aspecte stiintifice interesante, cum ar fi aparitia vietii pe Pamant sau energiile planetei. O experienta inedita a reprezentat-o vizitarea tunelului Aquavega, din Ankara, al doilea tunel subacvatic, ca marime, din Europa. Participantii la reuniune au fost primiti de primarul orasului Zonguldak, iar elevii au participat la un inedit atelier de ebru art, pictura pe apa, o specialitate artistica turceasca. Pe parcursul acestei vizite, am avut oportunitatea de a descoperi aspecte legate de istoria, cultura si traditiile Turciei, vizitand palatele Dolmabahce si Topkapi, Hagia Sophia si Moscheea Albastra”, a spus profesoara Gabriela Aioanei, care coordoneaza echipa romana de proiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *