Elevii scolii “Vasile Alecsandri” au adunat si au predat spre reciclare o tona si jumatate de hartie

Ministerul Mediului: Reciclarea de?eurilor, profit ?i dezvoltare economic?, în context european
Elevii scolii “Vasile Alecsandri” au adunat si au predat spre reciclare o tona si jumatate de hartie
Elevii scolii “Vasile Alecsandri” au adunat si au predat spre reciclare o tona si jumatate de hartie

Elevii scolii “Vasile Alecsandri” au adunat si au predat spre reciclare o tona si jumatate de hartie. Cu alte cuvinte, datorita lor, 25 de copaci din padure vor ramane in picioare.

Transportul de joi, 28 februarie, este primul din seria celor propuse, rezultatul obtinut la nivelul scolii fiind considerat multumitor.
Actiunea in care au fost implicati toti elevii scolii s-a derulat in cadrul proiectului “Padurea, izvor de viata”, un proiect initiat de elevii clasei a V-a D si de diriginta lor, profesoara Emilia Randunica. Cei mai harnici aparatori ai padurii s-au dovedit a fi, intr-un clasament “pe kilograme” realizat de conducerea scolii, elevii clasei a V-a B, diriginte Tania Simeria (188 de kilograme), a V-a D, diriginte Emilia Randunica (151 de kilograme), a III-a D invatatoare Maria Nantu (116 kilograme), a III-a A, invatator Cristina Obreja (133 de kilograme), a VII-a C, diriginte Roxana Andone (100 de kilograme), a III-a D, invatator Silvia Marza (90 de kilograme), I D, invatator Anca Hutanu, (85 de kilograme), a II-a D, invatator Silvia Alexandru (80 de kilograme), a IV-a E, invatator Maria Tiron (80 de kilograme) si I A, invatator Cristina Sorlescu, 64 de kilograme.

Initiativa elevilor de la Scoala “Vasile Alecsandri” face parte din proiectul international Eco schools “Sa invatam despre padure”. “Acest program incurajeaza dascalii si elevii sa accepte un cod de reguli si comportamente asimilate in natura si in societate, sa dovedeasca respect si recunostinta pentru natura. In acelasi timp, ne propunem sa scoatem elevii din sala de clasa si sa facem, in masura posibilitatilor, ore chiar in padure, dobandind cunostinte despre ecosistem, poluare si despre cum putem stopa risipa de resurse”, a spus profesoara Emilia Randunica, initiatoarea proiectului.

In cadrul proiectului, care se desfasoara in parteneriat cu Ocolul Silvic Roman, sunt prevazute activitati diverse, de la reciclarea hartiei si amenajarea unor colturi eco in clase la lectii desfasurate in inima padurii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *