Energia scade numarul pasarilor

Energia produsa prin diferitele metode – vant, etanol sau prin extractia de carbuni din munti – contribuie la scaderea numarului pasarilor. Acesta este rezultatul unui nou raport guvernamental, facut la cererea administratiei Bush, citat de The Associated Press, care este si primul care face o cronica a ultimilor 40 de ani, perioada in care numarul pasarilor a fost intr-un declin permanent.
pasari
Cele mai frecvente probleme cu care se confrunta pasarile sunt incalzirea globala si extinderea oraselor. De exemplu, cele mai afectate sunt pasarile din Hawaii, care se confrunta cu cele mai multe probleme fata de oricare alte pasari din Statele Unite. In ultimii 40 de ani pasarile care isi au habitatul in prerie, in desert sau langa mare au avut un declin de circa 30-40 de procente.

Specialistii in mediu arata in raport ca administratia Obama ar trebui sa ia act de aceste date si sa tina cont de ele atunci cand va extinde productia de energie regenerabila si retaua electrica a oraselor.

„Trebuie sa realizam care sunt riscurile. Trebuie sa avem in vedere orice fel de energie, nu numai cea bazata pe gaz si petrol”, a declarat John Fitzpatrick, directorul Cornell Lab of Ornithology, care a ajutat la elaborarea raportului.

Cele mai multe specii de pasari care au suferit un declin in ultimii 40 de ani locuiesc exact in zonele de mare interes din punct de vedere energetic.

Mai bine de jumatate dintre speciile de pasari puse sub observatie s-au confruntat cu scaderea numarului populatiei, printre acestea numarandu-se si gainusa de prerie. Cele mai multe sunt puse in pericol de faptul ca fermierii gasesc o noua utilitate pentru pamantul pe care odata crestea iarba, transformandu-l in lanuri de cereale, ce atrag pasarile care se hranesc cu alte zburatoare.

In zona arctica doua treimi din pescarusi sunt pe cale de disparitie, intrucat schimbarile climatice au atras dupa sine topirea ghetarilor, care au lasat cale libera catre zonele pline de petrol si gaze.

In muntii Appalachia, pasarile sunt puse in pericol de catre extractia de carbune si de despaduriri, ce duc la distrugerea habitatului acestora.

Sursa: Intact News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *