Energie mai ieftina si mediu inconjurator mai curat pentru Alba Iulia

Ponderea în facturi a sprijinului la energia regenerabil? - diminuat? cu 33,3%, factura scade cu 4%
Energie mai ieftina si mediu inconjurator mai curat pentru Alba Iulia

Primaria si Consiliul Local deruleaza incepand cu data de 2 decembrie 2009 proiectul „Asigurarea sustenabilitatii energetice din surse alternative”, a urmatoarele institutii publice din Municipiul ALBA Iulia: Colegiul Tehnic „Dorin Pavel”, Caminul pentru Persoane Varstnice, Centrul de Zi pentru Varstnici, Directia Programe din subordinea Consiliului Local al Municipiului Alba Iulia.

„Ca parte a Conventiei Primarilor, cresterea calitatii vietii locuitorilor, dezvoltarea competitiva si pe criterii durabile a Municipiului Alba Iulia prin diversificarea surselor, tehnologiei si infrastructurii pentru productia de energie electrica din resurse regenerabile (solare), reducerea emisiilor locale de CO2, in acord cu conventiile si prioritatile strategice asumate de Romania in relatia cu Conventia-cadru a Natiunilor Unite asupra schimbarilor climatice si Uniunea Europeana in Strategia Europa 2020, reprezinta o prioritate a Primariei si Consiliului Local Alba Iulia. In acelasi timp reducerea presiunilor pe bugetul local cu cheltuielile la utilitati si realocarea economiilor spre investitii tehnico-edilitare, servicii publice sau sociale reprezinta un efort important pe care trebuie sa il facem in actualul context economic, in interesul celor care locuiesc si isi desfasoara activitatea in Alba Iulia”, a declarat dl. Primar Mircea HAVA referitor la acest demers al autoritatii locale.

Obiectivele specifice ale proiectului se refera la asigurarea in 21 de luni a sustenabilitatii energetice a 4 institutii publice subordonate Municipiului Alba Iulia – Colegiul Tehnic „Dorin Pavel”, Caminul pentru Persoane Varstnice, Centrul de Zi pentru Varstnici, Directia Programe, prin productia de energie electrica utilizand potentialul solar local captiv ca urmare a montarii, operationalizarii si interconectarii cu Sistemul Energetic National a peste 1700 de panouri fotovoltaice, cu o putere instalata cumulata de 257 kW, precum si reducerea emisiilor de CO2 in municipiul Alba Iulia cu peste 165 tone pe an.

Alti indicatori referentiali ai proiectului: 30 panouri solare pentru asigurarea apei calde menajere la Caminul pentru Persoane Varstnice; 4080 de ore de functionare a instalatiei/an la cel putin 80% din capacitatea maxima; numarul de locuri de munca nou create – 14 locuri de munca temporare in perioada de implementare/punere in functiune si 5 locuri de munca permanente dupa finalizarea proiectului.

Sustinerea financiara a initiativei este asigurata de catre Uniunea Europeana si Guvernul Romaniei – Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri prin Directia Generala Energie, Petrol si Gaze – Organismul Intermediar pentru Energie.

Valoarea totala a bugetului de proiect este de 8.868.552,43 lei (inclusiv TVA), din care asistenta financiara nerambursabila solicitata este de 6.185.629,00 lei.

Pentru mai multe informatii: Directia Programe din subordinea Consiliului Local al municipiului Alba Iulia, str. Bucovinei, nr. 6, 510097, Alba Iulia, persoana de contact: Nicolaie MOLDOVAN, Sef serviciu Proiecte Comunitare, nr. tel: 0258 / 813 736; e-mail: [email protected].

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *