Entuziasm la prima editie a Cross Country Eco-Challange Bistrita 2014

Entuziasm la prima editie a Cross Country Eco-Challange Bistrita 2014
Entuziasm la prima editie a Cross Country Eco-Challange Bistrita 2014

Peste 40 de studenti, masteranzi, iubitori de natura si sport au participat la prima editie a Cross Country Eco-Challange Bistrita. Ei au strabatut pe jos 10 km, contra cronometru, trecand pe la mai multe puncte de control. In felul acesta si-au testat capacitatea de orientare, dar si viteza de mers pe jos. Fiind prima editie nu s-au dat premii, insa la urmatoarea cei mai buni vor fi recompensati.

Cross Country Eco Challange Bistrita 2014 a fost organizat de UBB Facultatea de Geografie si Facultatea de Educatie Fizica si Sport prin profesorii Ioan Baca si Horea Stefanescu. Peste 40 de persoane au plecat la drum din zona Subcetate, pe Dealul Cetatii, Valea Boilor, Poiana Tarpiului, Valea Tarpiului si s-au intors apoi in zona fabricii Leoni.

“E prima editie a unui eveniment care se doreste a fi unul anual in care vrem sa solicitam capacitatile fizice, dar si spiritul de aventura al bistritenilor si vrem sa punem in valoare potentialul atractiv al orasului nostru si mai ales relieful de dealuri. E un fel de drumetie pe care o facem, totusi, contra cronometru. E un timp de plecare, unul de sosire, sunt niste puncte de control pe traseu, fiecare trece pe la punctul de control, noteaza ceva. Cine nu a trecut printr-un punct de control e descalificat. In functie de timp, cine trece pe la punctul de control castiga ceva. Anul acesta nu avem premii, dar, de la anul vom avea. Daca lucrurile ies bine, anul viitor vom avea sponsori si o editie super tare. Am antrenat la acest eveniment studenti de la ambele facultati, masteranzi, dar si persoane din exterior care doresc sa-si testeze fortele, abilitatile si asa mai departe”, a declarat Ioan Baca.

Intrebat ce ar putea fi pus in valoare din zona strabatuta pe jos, Ioan Baca a spus ca Dealul Targului, cea mai inalta colina din zona. “Acest deal are si o poveste in sensul ca pe crestetul lui sunt ruinele unei cetati care exista in secolul al XV-lea. Apoi mai e si relieful de dealuri cu perspective frumoase asupra culoarului Bistritei, padurile care emana oxigen. In plus, prin aceasta drumetie, noi vrem sa revigoram traditia potrivit careia bistriteanul era obisnuit sa faca miscare, sport. Bistriteanul a facut dintotdeauna schi, drumetie, cicloturism si atunci concentram aceste forte si facem un eveniment care sa le reuneasca”, a declarat Ioan Baca.

Printre participanti s-a numarat si profesorul Florin Bojor, masterand al Facultatii de Geografia Turismului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *