Institutul National de HIdrologie si Gospodarire a ApelorInstitutul Natiopnal de Hidrologie si Gospodarire a Apelor, Bucuresti, impreuna cu Administratia Nationala „Apele Romane” organizeaza Conferinta Stiintifica pe tema „ESTIMAREA SI PREDICTIA FENOMENELOR HIDROLOGICE EXTREME”.

Institutul National de HIdrologie si Gospodarire a Apelor Conferinta Stiintifica va avea loc in perioada 21-22 Octombrie 2009 in Aula Academiei de Stiinte Agricole si Silvice „GHEORGHE IONESCU-SISESTI”. La acest eveniment vor participa reprezentanti ai MInisterului Mediului, ai Aministratiei Nationale „Apele Romane”, specialisti in domeniul hidrologiei din cadrul INHGA si ai Directiilor de Ape, specialisti din cadrul Academiei de Stiinte Agricole si Silvice, precum si alti oameni de stiinta care, impreuna, vor sustine lucrarile acestei conferinte.

In ultimul timp societatea la nivel mondial este tot mai afectata de producerea unor fenomene hidrologice extreme, cum sunt inundatiile si secetele hidrologice. De aceea, ne dorim ca in cadrul ecestui eveniment sa incercam sa raspundem cat mai clar la cateva dintre intrebarile la care comunitatea stiintifica internationala, si nu numai, incearca sa gaseasca cele mai potrivite solutii:

1. Sunt fenomenele extreme, si mai ales intensificarea acestora, numai o consecinta a schimbarilor climatice?Water News

2. Au modificarile in utilizarea terenurilor un impact semnificativ asupra regimului hidrologic?

3. Care sunt limitele predictiei si ale prognozei?

4. Care sunt cele mai viabile concepte de amenajare a luncilor inundabile?

In ultimile doua decenii, si in Romania, fenomenele hidrologice extreme devin din ce in ce mai frecvente si mai periculoase si constituie obstacole in dezvoltarea economica si sociala a comunitatilor. Inundatiile si secetele hidrologice sunt considerate hazarde naturale care produc efecte dezastruoase asupra mediului.Devine tot mai evident faptul ca reducerea riscului este un pas vital catre o dezvoltare durabila.

Atfel ca, in dezbatere vor fi puse cateva tematici importante care sa aduca suport gasirii celor mai potrivite solutii :

v Analiza valorilor extreme

v Procese si regimuri hidrologice

v Estimarea, predictia si prognoza viiturilor

v Estimarea, predictia si prognoza secetei hidrologice si a ascurgerii minime

v Managementul fenomenelor hidrologice

Va invitam sa fiti alaturi de noi in dezbaterea unora dintre problemele care afecteaza din ce in ce mai des societatea in care traim.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here