Fasolea, lintea si mazarea, ideale in dieta diabeticilor

Fasolea, lintea si mazarea, ideale in dieta diabeticilor

Potrivit unui studiu realizat de cercetatorii canadieni, consumul zilnic al unei portii de legume asa-zis uscate (fasolea, lintea sau mazarea) imbunatateste parametrii diabetului de tip 2.

Potrivit unui studiu realizat de cercetatorii canadieni, consumul zilnic al unei portii de legume asa-zis uscate (fasolea, lintea sau mazarea) imbunatateste parametrii diabetului de tip 2. Aceste alimente, cu indice glicemic scazut, sunt, de altfel, recomandate de multa vreme diabeticilor. In cadrul studiului au fost alcatuite doua grupe de pacienti diabetici (de circa 60 de persoane fiecare), in cadrul unei cercetari care a durat trei luni. Primilor li s-a recomandat sa manance zilnic o portie de legume uscate (circa 200 g), iar celui de-al doilea grup, nu. Ultimii au avut totusi o alimentatie bogata in fibre.

Rezultatele au aratat ca legumele asa-zis uscate actioneaza extrem de favorabil asupra echilibrului glicemic, dar si asupra riscului cardiovascular (stiind ca legumele respective au efect pozitiv asupra colesterolului si tensiunii arteriale).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *