Femeile absorb anual 2, 3 kilograme de substante toxice

Femeile absorb anual 2, 3 kilograme de substante toxice din farduri si creme, se arata intr-un studiu de specialitate. 
cosmetice
Banalul gest de a se farda dimineata in fata oglinzii le poate costa scump pe reprezentantele sexului frumos. Un studiu britanic arata ca, prin intermediul produselor cosmetice uzuale, patrund in corpul femeilor compusi care pot provoca aparitia cancerului si a iritatiilor pielii. Aceiasi compusi pot determina imbatranirea prematura a epidermei.

Rutina femeilor implica folosirea demachiantului, a cremei de fata, a produselor de machiaj si a rujului. Un studiu britanic recent, publicat in revista „In-Cosmetics” si preluat de daiymail.co.uk, arata ca epiderma femeilor absoarbe anual 2, 3 kilograme de substante toxice, potential cancerigene din creme de corp, rimeluri sau rujuri. In cadrul acestei cercetari, biochimistul Richard Bence a studiat timp de trei ani substantele prezente in produsele cosmetice conventionale. „Trebuie sa incepem sa ne punem intrebari asupra compozitiei produselor, si nu sa le acceptam pur si simplu pentru ca ni se spune ca sunt sigure”, a spus Bence. El a adaugat ca nu se stie inca ce efect au aceste substante chimice atunci cand sunt amestecate. „Efectul ar putea fi mai puternic decat suma efectelor substantelor luate separat”, a explicat specialistul.

Conservanti si in produsele destinate bebelusilor

In lista produselor suspecte a fi cele mai periculoase conduc detasat asa-numitii parabeni, adica acei conservanti utilizati in aproape toate produsele pentru piele si par, inclusiv sapun, sampon, deodorant si lotiuni pentru bebelusi. Parabenii sunt extrem de utili in stoparea dezvoltarii bacteriilor, dar specialistii au descoperit si ca mimeaza efectele estrogenului, hormonul sexual feminin, care contribuie la dezvoltarea tumorilor canceroase. Lauril sulfatul de sodiu, responsabil pentru producerea spumei, utilizat la fabricarea sapunului, a samponului, spumei de ras, a pastei de dinti si a spumei de baie, poate irita pielea.

Alta substanta potential iritanta este benzil-alcoolul. El este utilizat pentru parfumarea produselor cosmetice sau a vopselelor de par. O alta substanta suspecta este cocamid MEA, care leaga ingredientele utilizate in multe tipuri de creme de fata. Cercetatorul britanic Richard Bence a indicat ca este mult mai periculoasa absorbirea acestui tip de substante decat inghitirea lor. „Daca rujul ajunge in gura, enzimele din saliva si stomac reusesc sa-l descompuna. Daca substantele ajung in fluxul sangvin, acolo nu exista niciun fel de protectie”, a spus biochimistul. Asociatia fabricantilor de produse cosmetice si de toaleta insista asupra faptului ca produsele sunt sigure si ca respecta normele Uniunii Europene in materie.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *