Administratia locala de la Topraisar a demarat din luna septembrie a acestui an o lucrare de poduri si podete in satele Movilita si Biruinta. Valoarea totala a proiectului este de aproximativ 17 miliarde de lei vechi si se vor investi in lucrarile la aceste poduri in aceste doua sate.

„Este un proiect important pe care l-am inceput conform Ordonantei nr.7 a Guvernului Romaniei si il vom finaliza in primavara”, ne-a declarat primarul comunei Topraisar, Gheorghe Stelian.
Un proiect finalizat al administratiei locale este reabilitarea unitatilor de invatamant. In acest proiect a fost inclusa si scoala generala cu clasele I-IV din satul Potarnichea care este dotata in prezent cu instalatie electrica noua, incalzire centrala, retea de apa potabila si grupuri sanitare noi. „La Movilita si Potarnichea am avut proiecte de utilitati in valoare totala de 7 miliarde. Am finalizat lucrarile de la scoala din satul Movilita si am reusit prin acest proiect sa bransam scoala la toate utilitatile necesare si sa finalizam lucrarile la ambele scoli pana la 1 septembrie”, ne-a declarat primarul comunei Topraisar, Gheorghe Stelian. Un alt proiect initiat de primaria Topraisar este acela de reabilitare a drumurilor de la Movilita. „Acest proiect este realizat din bugetul Consiliului Local Topraisar si se va finaliza in primavara anului viitor”, a mai precizat primarul Gheorghe Stelian. Administratia locala a mai finalizat un proiect foarte important in satul Movilita si anume racordarea la reteaua de apa potabila a tuturor gospodariilor ai caror locuitori se foloseau pana acum de fantanile proprii. Cultura este foarte importanta pentru administratia locala din Topraisar. „In ultimii ani am reabilitat cinci camine culturale, iar in prezent se deruleaza lucrarile de reparatii la Caminul cultural din localitatea Biruinta”, a spus edilul din Topraisar. Caminele culturale sunt folosite pentru festivitati de premiere, spectacole pentru copii, serbari scolare si intalniri cu comunitatea.

Infrastructura rutiera, o prioritate

O alta prioritate a administratiei publice locale din Topraisar este modernizarea infrastructurii rutiere. Din cei aproximativ 50 de km din comuna Topraisar au mai ramas nepietruiti doar 16 km. In anul 2002, reprezentantii Primariei Topraisar au elaborat un proiect pentru accesarea unor fonduri SAPARD pentru infrastructura, insa acesta a fost declarat neeligibil. In consecinta acestia au fost nevoiti sa pietruiasca drumurile din fonduri proprii. „Impreuna cu primariile din celelalte comune am facut o strategie de dezvoltare locala pentru perioada 2007-2013 in perspectiva atragerii fondurilor europene. Dupa aderarea Romaniei la UE vor fi finantate doar proiectele mari si de aceea vrem sa fim pregatiti”, a declarat Gheorghe Stelian. Primarul comunei Topraisar ne-a mai informat de faptul ca multe firme s-au aratat interesate de construirea unui parc eolian in localitate. „Au venit foarte multe firme la primarie sa se intereseze. Deocamdata acestea efectueaza teste de masurare a vitezei vantului si au intentia de a construi in viitorul apropiat in comuna noastra un parc eolian”, ne-a declarat Gheorghe Stelian primarul localitatii Topraisar. (Ghiulseren ABDURAMAN)

Sursa: Replica Online

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here