„Rowmania” si „Danube Connection”, prezentate in cadrul Forumului Strategiei Dunarii

„Rowmania” si „Danube Connection”, prezentate in cadrul Forumului Strategiei Dunarii

„Rowmania” si „Danube Connection” sunt cele doua proiecte propuse de Romania pentru Strategia Uniunii Euro­pene pentru Regiunea Dunarii. Acestea au fost realizate de Asociatia „Ivan Patzaichin – Mila 23”, avand sustinerea Institutului Cultural Roman si au fost pre­zentate in cadrul Primului Forum Anual pentru Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunarii de la Regensburg. Asociatia a fost invitata de catre organizatia Danube Competence Center la lucrarile Forumului, pentru a prezenta cele doua proiecte ca modele de actiune pentru promovarea valorilor natu­rale si culturale, de patrimoniu si biodiversitate ale Regiunii Dunarii si a Deltei Dunarii. Alte propuneri si idei au venit din partea Consiliului Judetean Tulcea, la eveniment fiind prezent si presedintele Horia Teodorescu

„Miscarea Rowmania si Danube Connection se potrivesc precum o canotca Strategiei Uni­u­nii Europene pentru Regiu­nea Dunarii. Avem insa nevoie de mai multe pagaie, si anume de oa­meni, comunitati locale, insti­tutii si de resurse, pentru a ne bucura de mostenirea comuna formata din Dunare si Delta Dunarii”, a declarat Ivan Patzaichin, pre­sedin­tele Asociatiei,

In aceasta vara, echipa Aso­cia­tiei „Ivan Patzaichin – Mila 23” a derulat o serie de evenimente si la Tulcea, cum ar fi Festivalul Rowmania. Asociatia a propus tarilor riverane in cadrul Forumu­lui mentionat, proiecte de activare comunitara si culturala folosind cele trei canotci de 10+1, purtand numele bratelor Dunarii la varsare, Chilia, Sulina, Sfantu Gheorghe, prin activitati com­plexe cu activare urbana, folosind valorile de patrimoniu si culturale de pe traseul Dunarii, cu ajutorul artei contemporane. „Danube Connection” a fost considerat un proiect pilot inovator ce poate sprijini Strategia Uniunii Euro­pene pentru Regiunea Dunarii, imbinand durabil si sustenabil traditia cu inovatia.

„Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunarii si-a propus sa interconecteze regiunea Dunarii, sa protejeze mediul, sa asigure cresterea prosperitatii precum si consolidarea institutii­lor acestei regiuni. Sub patrona­jul Comisiei Europene si al Guvernului Regional al Bavariei (Republica Federala Germana), lucrarile Forumului Anual pentru Strategia Uniunii Europene a Regiunii Dunarii s-au desfasurat sub deviza «Cum poate ajuta re­giunea Dunarii pentru a construi o Europa mai competitiva?»”, mai precizeaza reprezentantii Asocia­tiei.

La lucrarile Forumului, desfa­surat in perioada 27-28 noiembrie 2012, au participat oficiali euro­peni, decidenti politici, oameni de afaceri si specialisti, reprezentanti ai organizatiilor si institutiilor publice din Romania printre care si reprezentanti ai Asociatiei „Ivan Patzaichin-Mila 23” si ai Ministerului Afacerilor Europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *