„Rowmania” si „Danube Connection”, prezentate in cadrul Forumului Strategiei Dunarii

0
149
„Rowmania” si „Danube Connection”, prezentate in cadrul Forumului Strategiei Dunarii

„Rowmania” si „Danube Connection” sunt cele doua proiecte propuse de Romania pentru Strategia Uniunii Euro­pene pentru Regiunea Dunarii. Acestea au fost realizate de Asociatia „Ivan Patzaichin – Mila 23”, avand sustinerea Institutului Cultural Roman si au fost pre­zentate in cadrul Primului Forum Anual pentru Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunarii de la Regensburg. Asociatia a fost invitata de catre organizatia Danube Competence Center la lucrarile Forumului, pentru a prezenta cele doua proiecte ca modele de actiune pentru promovarea valorilor natu­rale si culturale, de patrimoniu si biodiversitate ale Regiunii Dunarii si a Deltei Dunarii. Alte propuneri si idei au venit din partea Consiliului Judetean Tulcea, la eveniment fiind prezent si presedintele Horia Teodorescu

„Miscarea Rowmania si Danube Connection se potrivesc precum o canotca Strategiei Uni­u­nii Europene pentru Regiu­nea Dunarii. Avem insa nevoie de mai multe pagaie, si anume de oa­meni, comunitati locale, insti­tutii si de resurse, pentru a ne bucura de mostenirea comuna formata din Dunare si Delta Dunarii”, a declarat Ivan Patzaichin, pre­sedin­tele Asociatiei,

In aceasta vara, echipa Aso­cia­tiei „Ivan Patzaichin – Mila 23” a derulat o serie de evenimente si la Tulcea, cum ar fi Festivalul Rowmania. Asociatia a propus tarilor riverane in cadrul Forumu­lui mentionat, proiecte de activare comunitara si culturala folosind cele trei canotci de 10+1, purtand numele bratelor Dunarii la varsare, Chilia, Sulina, Sfantu Gheorghe, prin activitati com­plexe cu activare urbana, folosind valorile de patrimoniu si culturale de pe traseul Dunarii, cu ajutorul artei contemporane. „Danube Connection” a fost considerat un proiect pilot inovator ce poate sprijini Strategia Uniunii Euro­pene pentru Regiunea Dunarii, imbinand durabil si sustenabil traditia cu inovatia.

„Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunarii si-a propus sa interconecteze regiunea Dunarii, sa protejeze mediul, sa asigure cresterea prosperitatii precum si consolidarea institutii­lor acestei regiuni. Sub patrona­jul Comisiei Europene si al Guvernului Regional al Bavariei (Republica Federala Germana), lucrarile Forumului Anual pentru Strategia Uniunii Europene a Regiunii Dunarii s-au desfasurat sub deviza «Cum poate ajuta re­giunea Dunarii pentru a construi o Europa mai competitiva?»”, mai precizeaza reprezentantii Asocia­tiei.

La lucrarile Forumului, desfa­surat in perioada 27-28 noiembrie 2012, au participat oficiali euro­peni, decidenti politici, oameni de afaceri si specialisti, reprezentanti ai organizatiilor si institutiilor publice din Romania printre care si reprezentanti ai Asociatiei „Ivan Patzaichin-Mila 23” si ai Ministerului Afacerilor Europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here