Ziua Nationala a Fructelor - 18 iunie

Caisele

Acestea contin vitaminele A, B1, B2, C si P, sodiu, potasiu, calciu, fosfor, magneziu, fier si cupru. Actioneaza natural impotriva cancerului datorita substantei numita amigdalina care este foarte importanta in vindecarea acestuia. Mineralele si vitaminele din caise fortifica sistemului nervos, inlatura stresul, oboseala si depresia si da vigoare trupului.
fructe de vara
Zmeura

Contine calciu, potasiu, fier, acid folic si vitaminele C si E. Actioneaza foarte bine in tratarea unor boli precum hipertensiunea arteriala, cancerul, diabetul si cistita. De asemenea trateaza afectiunile genitale feminine si are calitati depurative, diuretice si laxative.

Pepenele rosu

E cel mai indragit fruct al verii si se cunoaste faptul ca are un continut foarte mare de apa. Dar, acest fruct nu asigura doar hidratarea si datorita cantitatii de antioxidanti si de aminoacizi, precum si vitaminele A, B6 si C, imbunatateste fluxul sangvin si pastreaza organismul curat.

Piersicile

Contin vitaminele A, B3, B5, C si E potasiu, fier, calciu, zinc, cupru si iod. Datorita antioxidantilor, piersicile previn cancerul si incetinesc procesul de imbatranirea, alunga stresul, insomniile mentin sanatatea sistemului nervos, fiind de cele mai multe ori indicate in cazurile de nevroza. De altfel, sunt recomandate in dietele de slabire, fiind diuretice.

Perele

Datorita substantelor: kalium si riboflavina, actioneaza activ in procesele metabolice de formare a anticorpilor, a celulelor rosii din sange si a celulelor pielii. Stabilizeaza nivelul de hormoni si trateaza reumatismul, artrismul, anemia si tuberculoza.

Sursa: Gorjeanul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here