Fructele DE PĂDURE miracolul naturii pentru sanatate, in timpul verii

In plina vara, fructele de padure sunt un adevarat miracol pe care natura ni-l pune la dispozitie, din abundenta. Gustul inconfundabil, delicios, al murelor, afinelor, zmeurei, catinei, merisorului si maceselor este asociat si cu numeroase valente terapeutice. De unde vine puterea lor tamaduitoare si, mai ales, cum sa te bucuri din plin de savoarea si sursa de sanatate pe care ti-o ofera fructele de padure?

ZMEURA  

Pe langa savoare, zmeura are si un continut bogat in vitamina A, vitamina C, calciu, magneziu si potasiu. Fructul este adjuvant in imbunatatirea vederii, purifica sangele si participa la formarea oaselor si la cresterea rezistentei oaselor si dintilor.   

MURELE 

Au in compozitia chimica o cantitate semnificativa de fier si calciu care le atribuie proprietati antioxidante, detoxifiante, fortifiante, revitalizante. Murele cresc rezistenta organismului la imbolnaviri, intaresc dantura si intregul sistem osos, alunga oboseala din tipul zilei si previn anemia. Una dintre cele mai importante pro­prietati terape­utice este, insa, prevenirea aparitiei ce­lulelor tu­morale can­ceroase.      

AFINELE 

Au mult betacaroten, fier, po­tasiu, sodiu, vitamina C si acid citric. Afinele sunt recunoscute pentru efectul lor antiinflamator si pentru capacitatea de regenerare a sangelui. Fructele sunt indicate si in curele de slabire, pentru eliminarea toxinelor din organism, in tratarea durerilor de stomac, a afectiunilor vezicii urinare, a diareei,  a bo­lilor vezicii urinare si pentru reenergizarea organismului.    

MERISORUL 

Bogat in vitamina A, vitamina C, betacaroten, fier, magneziu, potasiu, sodiu, este un bun protector al sanatatii ochilor, al inimii si al vaselor sanguine. Fructul scade colesterolul rau, previne infectiile, bolile cardiovasculare si durerile reumatismale. Merisorul are si proprietatea de a creste capacitatea de concentrare, de a stimula memoria, de a imbunatati digestia. 

MĂCESELE 

Sunt o sursa bogata de vitamina C. Acest lucru ii confera proprietatea de a proteja organismul de infectii, de a-i creste rezistenta la diverse boli, chiar si in fata celor autoimune. Macesele regleaza digestia, mentin tranzitul intestinal normal si au un puternic efect antiinflamator, ameliorand durerile reumatice.     

CĂTINA

Are un continut mult mai bogat in vitamina C decat lamaile si portocalele. Catina previne si trateaza cu succes afectiunile cailor respiratorii, stimuleaza imunitatea organismului si grabeste vindecarea arsurilor, inclusiv a celor solare.   

 

Dieta cu afine pentru curatarea rinichilor  

Consuma, zilnic, un pahar de suc de afine. Ai grija, insa, sa nu contina coloranti si indulcitori. Este de preferat sa-ti prepari sucul acasa, sa-l consumi cat mai proaspat si mai natural. Pentru curatarea rinichilor si tratarea infectiilor vezicii urinare, prepara-ti sucul din fructe proaspete, apa si putina pudra de spirulina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *