Fructele si legumele „modificate” genetic pot preveni boli precum cancerul

Prima leguma de acest fel este o rosie „modificata”, care in urma testelor s-a dovedit a fi eficienta in procesul de tratare a cancerului la soareci.
legume si fructe modificate genetic
Oamenii de stiinta britanici au descoperit recent ca anumite nutrimente continute de fructe, precum murele sau afinele, pot actiona in reducerea riscului aparitiei cancerului, informeaza Reuters.

Pentru ca, de obicei, murele si afinele nu sunt consumate in cantitati semnificative – acest lucru fiind necesar pentru a se obtine efectul dorit -, oamenii de stiinta de la un institut britanic s-au gandit sa introduca respectivele nutrimente in alte fructe sau legume de larg consum.

Astfel, mizand pe un efect pozitiv, cercetatorii au realizat un prim experiment de acest gen. Acestia au tratat o rosie cu substante continute de afine si mure, leguma pe care mai apoi au folosit-o ca hrana de baza pentru cobaii bolnavi de cancer.

Soarecii care au fost hraniti cu leguma modificata au trait mult mai mult decat cei hraniti normal sau decat cei aflati la dieta speciala.

Pe baza rezultatelor obtinute, britanicii au demonstrat ca plantele, fructele si legumele pot fi modificate genetic astfel incat sa contribuie la prevenirea sau vindecarea unor boli grave, precum cancerul, afectiuni cardiace, afectiuni neurologice sau ale sistemului imunitar.

Cu toate acestea, cercetatorii implicati in proiect sunt de parere ca testele realizate pe soareci sunt doar un pas spre a se gasi un „medicament natural” pentru aceste boli grave, dar ca pe viitor vor continua cercetarea.

Sursa: Cotidianul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *