Alimentaţia greşită

Este cunoscut faptul ca fructele si legumele sant sanatoase pentru organism. Tratarea lor cu substante chimice in mod special cu pesticide reprezinta un factor daunator. Echipa de cercetatori de la Environmental Working Group (EWG) din SUA condusa de Sonya Lunder, a efectuat o analiza de laborator in urma careia a publicat o lista cu 12 “produse verzi poluate” pe revista “2011 Shoppers Guide to Pesticides”.

Cel mai mare procent de pesticide l-au prezentat merele, 98%. Pesticidele si fungicidele sant aplicate pe coaja merelor dupa cules pentru a putea fi conservate pe o durata lunga de timp. Aceste substante chiar si in cantitati mici au efecte negative asupra sanatatii dealungul timpului. Pentru a reduce riscul imbolnavirii este bine sa spalam fructele inainte de a le consuma. Cele mai sigure sant fructele biologice, care nu sant stropite cu pesticide. Aceste substante sant periculoase in special pentru copii pentru ca pot avea efecte negative in timp. In anul 2011 au fost efectuate studii publicate pe “Journal of Environmental Health Perspectives” care au concluzionat faptul ca pesticidele sant daunatoare fatului in perioada sarcinii. Lista alimentelor rezultate “incarcate” cu o cantitate mare de pesticide este urmatoarea: Mere, Telina, Capsuni, Piersici, Spanac, Struguri, Ardei grasi, Cartofi, Afine, Salata verde, Conopida. Alimentele rezultate cu o cantitate mica de pesticide sant urmatoarele: Ceapa, Porumbul, Ananas, Avocado, Mazarea, Mango, Vinete, Kiwi, Varza, Pepene rosu si galben, Grapefruit, Ciupercile.

Este bine sa spalam fructele si legumele mereu sub jet puternic de apa pentru a inlatura stratul de substante chimice folosit pentru conservarea lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here