Frumusetea animalelor de companie ii costa milioane pe proprietari

Sezonul estival presupune pregatiri speciale si pentru animale. Proprietarii de caini din Capitala au la dispozitie zeci de saloane si clinici veterinare care ofera servicii de cosmetica si igiena pentru patrupede. In functie de locul pe care il aleg pentru rasfatul prietenilor necuvantatori, proprietarii ajung sa plateasca si peste 1.000 de lei pe an doar pentru tratamentele de infrumusetare.

Unele animalele de companie ajung sa-si schimbe infatisarea in fiecare sezon, la dorinta proprietarilor care tin ca patrupedele lor sa fie nu doar sanatoase, ci si admirate. Potrivit medicului veterinar Cezar Garboan, recomandabil este ca un caine sa beneficieze de tratamente la coafor de 4-5 ori pe an. In schimb, animalele care se prezinta la competitii sau expozitii ajung sa se rasfete la salon chiar mai des. Preturile pentru serviciile de infrumusetare canina sunt calculate tinand cont de talia si rasa animalelor. „Tarifele pentru cosmetica si frizerie canina variaza intre 65 si 200 de lei, in functie de marimea cainilor si tratamentul pe care il necesita,” ne-a precizat dr. Cezar Garboan, proprietarul unei clinici veterinare bucurestene care ofera atat servicii medicale, cat si de cosmetica. In schimb, la un cabinet ce ofera aditional servicii de cosmetica pentru caini, tratamentele costa chiar si trei ori mai putin. „Preturile noastre variaza de la 30 la 60 de lei, in cazul in care cainele este cuminte. Daca are nevoie de tranchilizante, se adauga si costurile medicatiei”, ne-a precizat dr. Tararache Stere. O sedinta la coafor poate dura de la una la trei ore, timp in care patrupedul este spalat, tuns, uscat cu foehnul si chiar coafat, daca asa cere proprietarul. Pentru a beneficia de rasfat, este insa necesara o programare care, pe timpul verii, ajunge sa se faca chiar cu 4-6 saptamani in avans.

Numarul cainilor frezati s-a triplat
Potrivit statisticilor, fata de acum cinci ani, numarul proprietarilor care apeleaza la servicii a crescut de cel putin trei ori. Numai in sase luni, respectiv de la mijlocul primaverii pana in octombrie, numarul cainilor care trec pragul unui salon veterinar este de o mie. O clinica veterinara care ofera, pe langa servicii medicale si comercializare de hrana, si servicii de cosmetica si frizerie canina ajunge sa-si dubleze profiturile, ne-a declarat dr. Cezar Garboan. In schimb, cabinetele care ofera tuns doar in sezonul cald obtin pentru aceste servicii doar 10% din profit, ne-a precizat dr. Tararache. O clinica de specialitate are o echipa de 3-4 persoane – doctori si asistente – care se ocupa, in medie, de aspectul a zece caini pe zi. In schimb, la o clinica care nu are personal special alocat pentru asemenea activitati, maximul de „clienti” este doi pe zi. Medicii veterinari recomanda proprietarilor de caini sa-si tunda „prietenii” nu numai in perioada verii. „Animalele au nevoie periodica de ingrijire, iar unii clienti stabilesc de la inceputul anului vizitele la coaforul clinicii. In aceasta perioada avem pentru decembrie 30 de programari pentru servicii de frizerie si cosmetica,” ne-a mai precizat dr. Garboan.
Sursa: Gardianul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *