Generatiile viitoare, instruite pentru a salva planeta de la distrugere

Genera?iile viitoare, instruite pentru a salva planeta de la distrugere
Generatiile viitoare, instruite pentru a salva planeta de la distrugere
Generatiile viitoare, instruite pentru a salva planeta de la distrugere

In preambulul „Zilei Mondiale a Mediului”, celebrata in fiecare an pe 5 iunie, ieri, la sediul Agentiei pentru Protectia Mediului (APM) Olt, s-a desfasurat o actiune de educatie ecologica la care au participat elevi si profesori de la Scoala nr. 1 Slatina si reprezentanti ai Agentiei de Mediu.

Cu acest prilej, reprezentantii APM Olt au tinut sa traga un semnal de alarma cu privire la impactul negativ pe care oamenii, prin actiunile haotice de exploatare a resurselor naturale si a procesului de industrializare, il au asupra mediului. In acest an, tema propusa este „Ridica vocea ta, nu nivelul marii”, o campanie initiata cu scopul protejarii insulelor mici din intreaga lume.

„Mediul natural nu poate fi aparat numai intr-o zi”

In expunerea sa, Daniela Balsanu, purtatorul de cuvant al APM Olt, a relevat care sunt cauzele modificarilor climaterice la nivel mondial si a incercat sa explice ca daca planeta noastra nu ar fi, noi nu am exista.

„Data de 5 iunie a fost declarata Ziua Mondiala a Mediului in urma desfasurarii primei conferinte a Natiunilor Unite privind omul si mediul inconjurator, care a avut loc in Suedia, la Stockholm, in perioada 3-14 iunie 1972, si care a reunit reprezentanti ai 113 natiuni. Sub orice slogan s-ar celebra Ziua Mondiala a Mediului, trebuie retinut faptul ca daca planeta noastra nu ar fi, noi nu am exista. Trebuie sa ajungem la convingerea ca mediul natural nu poate fi aparat numai intr-o zi – 5 iunie, ci in toate cele 365 de zile ale fiecarui an, in fiecare clipa a fiecarei zile, de toti locuitorii planetei”, a precizat Balsanu.

Elevii au putut viziona un film documentar despre fenomenul incalzirii globale si despre necesitatea de a renunta la dependenta de combustibilii fosili si utilizarea surselor de energie regenerabila. La final, participantii au vizitat o expozitie de desene si picturi realizate de elevi ai Palatului Elevilor si Copiilor „Adrian Baran” Slatina, avand ca tema protejarea Pamantului. Cele mai apreciate lucrari au fost premiate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *