Gheorghe Mencinicopschi: despre Organismele Modificate Genetic (OMG), putin inainte de a fi prea tarziu

Deshidratate, fructele sunt aproape la fel de bune precum cele proaspete, la care avem acces mai putin in acest sezon, spune specialistul nostru.Gheorghe Mencinicopschi

Unele contin E-uri

Unele fructe uscate contin conservanti, de obicei sulfiti, care pot agrava astmul, emfizemul, bolile cardiovasculare sau renale. Ei apar pe eticheta ca E220 pana la E228.

De asemenea, este posibil ca fructele uscate sa fie deshidratate la temperaturi mari, ceea ce duce la pierderea aproape in totalitate a vitaminelor, mineralelor si a enzimelor. Din pacate, gustul si aspectul nu ne ajuta sa le identificam pe cele fara nutrienti.

Rehidrateaza-le in apa!

Fructele uscate bio sau cele pe care le-am deshidratat chiar noi sunt cele mai sanatoase.

Cele ambalate ar trebui rehidratate in apa inainte de a le consuma, pentru ca in acest mod vom elimina din ele o mare parte din sulfiti, dar si din zahar, ceea ce este important, pentru ca au o valoare energetica mare si ingrasa daca sunt consumate in cantitati mari.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here