Greenpeace: aparatorii neobositi ai sanatatii Pamantului

Organizatia nonprofit de dimensiune internationala militeaza, in cele mai creative moduri posibile, in favoarea unui mediu curat si sanatos atat pentru noi, cat si pentru generatiile viitoare

Lupta impotriva incalzirii globale, poluarii chimice, organismelor modificate genetic, deseurilor radioactive si inarmarii nucleare, protejarea padurilor seculare, conservarea mediului marin si pastrarea biodiversitatii, precum si promovarea unui model de dezvoltare durabila sunt obiectivele majore ale uneia dintre cele mai mari organizatii nonguvernamentale de mediu din lume: Greenpeace.

Greenpeace a luat fiinta in 1971, la Vancouver, in Canada. Este unul dintre principalii actori care lupta in favoarea conservarii naturii si a tuturor speciilor amenintate cu disparitia. Organizatia are birouri nationale si regionale in 40 de tari, din toate colturile planetei.

Ea numara astazi trei milioane de adepti repartizati in lumea intreaga. Organizatia mondiala nu accepta venituri din partea guvernelor sau a corporatiilor, ci se finanteaza doar prin contributii individuale si granturi oferite de diverse asociatii de caritate.

Birourile nationale si regionale sunt autonome. Actiunile lor vizeaza problemele de mediu cu care se confrunta arealul de gestiune. Structura si campaniile sunt finantate de birourile tarilor celor mai dezvoltate. Greenpeace International redistribuie o parte din resursele sale pentru finantarea birourilor care nu au bani suficienti.

Organizatia s-a extins pe toate meridianele in 1979, cand birourile din Europa, Pacific si America s-au unit pentru a constitui Greenpeace International. Din 1989, biroul central al Greenpeace International se afla la Amsterdam. Birourile Greenpeace din toata lumea sunt reprezentate in Adunarea Generala Anuala, care defineste strategia organizatiei.

Adunarea fixeaza marile orientari ale campaniilor pentru anul ce urmeaza. De asemenea, exista un Consiliu International, ales din cadrul birourilor nationale, care ia deciziile cele mai urgente.

Citeste articolul Greenpeace: aparatorii neobositi ai sanatatii Pamantului integral in Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *