Grepfrutul protejeaza ficatul

Grepfrutul este una dintre cele mai eficiente solutii pentru scaderea ni-velului colesterolului in sange. S-a demonstrat ca un grepfrut pe zi timp de o luna poate determina o sca–dere a colesterolului cu 15%-20%. Un studiu publicat in ultimul numar al revistei ame-ricane Hepatology a demonstrat ca acest fruct are si proprietati hepatoprotectoare. Astfel, grepfrutul poate preveni cronicizarea hepatitei C, arata studiul efectuat la Massachusetts General Hospital Center for Engineering in Medicine (SUA). Efectul hepatoprotector al acestui fruct se datoreaza continutului de naringin, substanta care ii con-fera gustul amarui. Potrivit cer-ce-ta-torilor americani, combinarea acestei substante cu preparatele antivirale obisnuite poate impiedica cronicizarea hepatitei C.

COLESTEROL. Dr Raymond Chung, coordonatorul studiului, explica modul de actiune al grep-fru-tului: „Naringinul din grepfrut scade nivelul lipoproteinelor cu densi-tate joasa, asa-numitul colesterol rau. Colesterolul rau joaca un rol important in raspandirea virusului hepa-titic C din celulele bolnave in cele sanatoase. Experimentele noastre au aratat ca sub actiunea narin-gi-nului, raspandirea virusului la celulele sanatoase scade cu 80%. Des-coperirea noastra este cu atat mai importanta cu cat aproximativ 3% din populatia globului sufera de hepatita C. Iar in majoritatea cazu-rilor aceasta boala se cronicizeaza si poate evolua catre ciroza sau cancer hepatic”.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *