Grisine hipercalorice

CE BEM, CE MINCAM
Eticheta produsului „Grissini To-ri-nesi” nu respecta legislatia, neoferind consumatorilor lis-ta de ingrediente si in limba ro-ma-na. Ni se ofera urmatoarele in-for-ma-tii: „Ingredients: wheat flour, non-hydrogenated vegetable fat (6,5%), barley malt and maize extract, salt, yeast. Produced in a plant that also pro-cesses nuts, milk, sesame, soya, eggs”. (n.r. – Ingrediente: faina de griu, grasimi vegetale nehidrogenate (6,5%), malt din orz si extract de po-rumb, sare, drojdie de bere. Produs intr-o unitate care mai proceseaza nuci, susan, soia si oua.) 100 de gra-me de produs au valoarea energetica 1.707 kj, proteine 9,0 g, grasimi 8,0 g, din care saturate 3,9 g, carbohi-drati 74,0 g, zahar 3,5 g, sodiu 1.100 mg.

ANALIZA. Profesorul Mencinicopschi ne spune ca acesta este un „produs de panificatie cu densitate energetica ridicata si incarcatura glicemica mare periculos pentru sanatatea pancreasului endocrin si exocrin”. Grisinele contin si o sursa ascunsa importanta de sare (1.100 mg de sodiu). In urma analizei eti-che-tei, specialistul conchide ca pro-du-sul poate fi consumat cu mo-de-ratie de persoanele sanatoase normoponderale tinind cont de aportul de so-diu adus.

Nu este indicat su-pra-pon-de-ralilor, obezilor, femeilor insar-cinate si care alapteaza, suferinzilor de boli hepato-renale. Diabeticii il vor consuma numai cu avizul me–di-cului curant. Este interzis suferi-nzilor de celiachie.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *