Guvernul Ponta 3 blocheaza masurile liberale pentru reducerea taierilor ilegale din padurile Romaniei

0
36
 Guvernul Ponta 3 blocheaza masurile liberale pentru reducerea taierilor ilegale din padurile Romaniei
Guvernul Ponta 3 blocheaza masurile liberale pentru reducerea taierilor ilegale din padurile Romaniei

Premierul Victor Ponta a blocat initiativele legislative emise de Departamentul pentru Ape, Paduri si Piscicultura si aprobate in guvern prin oprirea publicarii acestor acte normative in Monitorul Oficial.
Sunt acte normative de interes national, ce au fost dezbatute public si au beneficiat de sustinere politica, avand drept obiectiv diminuarea taierilor ilegale de paduri. Este vorba, in primul rand, despre hotararea privind circulatia masei lemnoase care urmareste armonizarea legislatiei romanesti cu regulamentul due diligence al Uniunii Europene si care include reglementari de reducere a riscului introducerii pe piata interna a lemnului recoltat in mod ilegal.

Noul ministru PSD, cu atributii in domeniul silviculturii, a taraganat aplicarea unor masuri reglementate la nivel European. Primul ministru, impreuna cu ministrul de resort, Doina Pana, doresc sa elimine bucata cu bucata toate masurile propuse de liberali pentru diminuarea taierilor ilegale: trecerea de la vanzarea lemnului estimat la vanzarea lemnului masurat, emiterea avizelor de insotire a lemnului recoltat de catre ocolul silvic si pastrarea comerciantului in padure. De asemenea, doresc sa elimine din actualul proiect de Cod Silvic sprijinul acordat agentilor economici din industria mobilei.
Eliminarea acestor masuri vor face ca situatia actuala sa nu se schimbe si va permite, in continuare, taierile ilegale, fenomen care atenteaza la integritatea fondului forestier national si la sanatatea noastra.

Partidul National Liberal este singurul care si-a declarat sprijinul pentru protejarea padurilor din Romania si si-a asumat prin rezolutie ca doreste sa elimine furtul de lemn, sa sprijine agentii economici, sa sprijine proprietarii de paduri si sa puna ordine in sistem. Acesta este unul dintre motivele pentru care am fost scosi de la guvernare – pentru ca incurcam interesele unora si ne-am putut pune in practica politicile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here