Inca dinainte de ivirea zorilor, peste 1.000 de reprezentanti guvernamentali, ONG-isti si jurnalisti au format o coada imensa in fata complexului Bella Center, pentru a obtine legitimatie de intrare pe baza acreditarii obtinute in prealabil din partea secretariatului ONU.coada la acreditari

Cea mai importanta saptamana a summit-ului de la Copenhaga a debutat luni cu un cosmar logistic la intrarea in complexul Bella Center, pe fondul unor erori grave de organizare a reprezentantilor ONU. Acestia au scapat de sub control numarul acreditarilor acordate, iar luni au decis sa refuze fara avertisment accesul pentru sutele de noi delegati si jurnalisti abia sositi la Copenhaga.

Inca dinainte de ivirea zorilor, peste 1.000 de reprezentanti guvernamentali, ONG-isti si jurnalisti au format o coada imensa in fata complexului Bella Center, pentru a obtine legitimatie de intrare pe baza acreditarii obtinute in prealabil din partea secretariatului ONU.

Intinsa pe aproape pe 500 de metri, coada a inaintat cu viteza melcului timp de circa doua ore, dupa care accesul a fost suspendat complet. Doar cativa norocosi au reusit sa intre in primele ore ale diminetii, restul ramanand afara, in frig si inghesuiala, timp de peste noua ore, fara ca oficialii ONU sa se sinchiseasca sa dea explicatii. Initial, delegatilor li s-a transmis prin intermediul fortelor de ordine ca sistemul informatic de acordare a legitimatiilor de acces a intrat in colaps, insa informatia a fost infirmata ulterior.

In invalmaseala generala de dimineata au fost prinsi inclusiv delegati cu legitimatii de intrare, intre care reprezentanti guvernamentali si VIP-uri precum Sir Nicholas Stern, autorul celebrului raport privind costul urias al inactiunii impotriva schimbarilor climatice.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here