Harta mondiala a poluarii, realizata cu ajutorul satelitilor NASA

0
77

In timp ce unele particule apar in mod natural, mai ales in zone cu vant puternic unde sunt ridicate in aer, activitatiile umane sunt si ele responsabile de poluarea atmosferica.

Cercetatorii au aflat de mult despre impactul poluarii aerului asupra sanatatii noastre, dar, pana acum, monitorizarea ei la nivel global nu s-a putut face cu acuratete. Oamenii de stiinta pot observa repartizarea poluarii pe Terra, prin imagini realizate din satelit, chiar si in locuri unde nu au putut monitoriza pana acum.

Monitorizarea prin satelit nu este usoara. Cercetatorii canadieni Aaron van Donkelaar si Randall Martin de la Universitatea Dalhousie au folosit un model computerizat pentru a genera harta care arata cum este distribuita poluarea pe planeta.

In timp ce unele particule apar in mod natural, mai ales in zone cu vant puternic unde sunt ridicate in aer, activitatiile umane sunt si ele responsabile. Zonele cu o populatie densa, precum China, arata niveluri mari de poluare atmosferica. Oamenii de stiinta lucreaza acum la actualizarea hartii, pentru a putea arata separat poluarea naturala si cea facuta de oameni.

Mai multe informatii puteti afla pe nasa.gov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here