Harta poluarii aerului: Care e situatia in Romania
Harta poluarii aerului: Care e situatia in Romania
Harta poluarii aerului: Care e situatia in Romania

O patrime din populatia Pamantului respira aer extrem de poluat, arata statisticile adunate de Organizatia Mondiala de Sanatate (OMS).

Cele mai mari probleme sunt in Orient, scrie Business Insider.

De fapt, 13 dintre cele mai poluate orase din lume se afla in India, iar un nivel extrem de mare de poluare se afla si in China.

Alarmant: Poluarea a ucis 7 milioane de oameni intr-un an

Iata concluziile OMS:

– Poluarea cauzeaza cancer;

– 200.000 de americani au murit prematur din cauza poluarii aerului, din care 53.000 de decese au avut legatura cu poluarea provocata de transportul urban;

– Populatia Globului pierde 79,6 milioane de ani de viata din cauza poluarii rezultate din sistemul de transport;

– Un raport recent a aratat ca poluarea omoara anual 3,5 milioane de persoane din toata lumea.

In 2012, Romania a inregistrat un nivel al particulelor fine (PM 2,5) de 14,85 micrograme pe metru cub. Aceasta valoare este similara cu cele regasite in tarile din regiune.

Totusi, exista state europene care stau mult mai bine la acest capitol ca noi, cum ar fi Spania (7,86 micrograme pe metru cub), Norvegia (4,51 micrograme pe metru cub) sau Irlanda (4,99 micrograme pe metru cub).

harta poluare romania

OMS arata ca expunerea pe termen lung la particulele fine poate declansa ateroscleroza, probleme pentru femeile insarcinate, precum si boli respiratorii inca din copilarie.

De asemenea, exista o posibila legatura cu dezvoltarea neurologica defectuoasa si a functiei cognitive, cat si cu aparitia diabetului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here