Hochland Fitness distruge calciul

Hochland Fitness promite ca nu ii va ingrasa pe cei care o vor consuma. Valoarea energetica pentru 100 de grame de branza este mica, insa cantitatea de grasimi raportata la substanta uscata este destul de mare.
Hochland Fitness
Producatorul branzei topite Hochland Fitness omite doua informatii importante: continutul untului si al branzei. Pe langa lapte, acestea ar putea contine si o cantitate importanta de sare. Acest aspect trebuie cunoscut de consumatori, mai ales ca produsul mai are doua surse de sodiu: citrat monosodic si sare. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, avertizeaza ca un adult nu trebuie sa consume mai mult de 6 grame de sare zilnic pentru a-si pastra sanatatea inimii si a rinichilor.

Sarurile de topire din compozitia produsului analizat pot fi periculoase pentru sanatate. Polifosfatii au o serie de efecte adverse. Acestia dezechilibreaza balanta calciu-fosfor, impiedicand fixarea calciului in oase. In timp, in cazul unui consum ridicat poate aparea osteoporoza. De aceea, cele mai afectate sunt femeile. De asemenea, polifosfatii duc la aparitia unor depuneri anormale de calciu-cioc de papagal (osteofite).

CONCLUZIILE SPECIALISTULUI
In urma analizei informatiilor inscrise pe eticheta, specialistul ne spune ca Hochland Fitness nu este recomandat copiilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, supraponderalilor si obezilor, persoanelor cu osteoporoza, celor cu boli cardiovasculare, renale, hipertensivilor. Persoanele care sufera de intoleranta la lactoza vor consuma o mica cantitate de produs pentru a testa reactia organsimului. Numai 13% grasime. Grasime in substanta uscata 35%. Valoare energetica 787 kJ/189 kcal. Continut la 100 g: proteine 12 g, glucide 6 g, lipide 13 g. Ingrediente: lapte degresat, branza, lapte praf degresat, unt, saruri de topire E452 – polifosfat, E331 – citrat monosodic, corector de aciditate E330 – acid citric, sare iodata.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *