Hrana vie rezolva problema oamenilor

Bolile de care sufera omul iau nastere mai ales pe calea alimentatiei si pot fi vindecate tot numai pe calea unei alimentatii corecte.
In timp ce alimentatia moarta (fiarta) produce un sange si totodata un organism otravit si slabit, prin cruditati – deci prin hrana vie – aceste otravuri sunt dizolvate si eliminate.
cruditati
In anul 1940, cercetatorul american Edward Howell a facut cercetari asupra substantelor vitale propriu-zise – ENZIMELE. El a descoperit ca enzimele sunt purtatorii vietii la orice creatura si procuratorii de viata-n alimentatia noastra (atat timp cat nu sunt distruse prin fierbere). Este uluitor cum stiinta nu a pretuit corespunzator aceste descoperiri extraordinare si nu a facut nicio propaganda in favoarea enzimelor. De ce? Este limpede! Enzimele sunt purtatorii de viata ce pot fi gasiti numai in hrana vie, nefiarta. Deci nu pot fi fabricate si astfel nu pot sa constituie o „afacere” [pt comercianti]. Daca bolnavii, prin alimentatie de cruditati pot fi vindecati fara bani (de mancat, oricum, omul trebuie sa manance), pe cine sa-l intereseze acest lucru, ca sa-i faca propaganda? Si medicii, cei mai multi, nu au cunostinta despre imensa valoare de vindecare a cruditatilor. In ciuda tuturor cunostintelor stiintifice si experientelor, poporul a fost lasat in necunostinta in privinta aceasta. Functiile enzimelor trebuie recunoscute ca adevarate minuni, ca o taina in fata careia omul trebuie sa-si recunoasca neputinta. Asigurarea celulelor corpului cu enzime alimentare constituie o lege a naturii. Asa ca lasam acum pe seama cititorului sa decida daca distrugerea acestor enzime prin fierbere, pasteurizare sau alte procedee, asa cum apar in industria alimentara, nu reprezinta un pacat impotriva naturii si a Creatorului ei. Pierderea cea mai importanta ca urmare a lipsei de enzime o constituie devalorizarea sarurilor nutritive ca: fosfor, calciu, sulf, fier si multe altele, din care cauza iau nastere boli suparatoare sau altele sunt favorizate. Chimistii sustin ca prin fierbere se distrug sarurile nutritive. Ei au dreptate. Insa ceea ce se pierde la fiert, sunt enzimele care sunt legate organic de saruri. Fara enzime corespunzatoare, aceste saruri nu pot fi bine transformate-n corp. De aceea, raman in cea mai mare parte fara valori organice, se transforma in saruri minerale anorganice. […] Alimentele fierte dovedesc o mai mare cantitate de deseuri si acizi care ajung in sange, pentru ca apoi sa fie eliminate cum este normal. Dar deoarece organele excretoare nu sunt dezvoltate pentru o asa mare cantitate, acestea se depun in mare parte in corp si pricinuiesc suferinta. […] Se arunca vina pe un germen de boala sau pe un asa-numit virus; cauza acestuia este tot sedimentarea, fara de care virusul nu poate face niciun pas. Un corp curatit prin cruditati nu se imbolnaveste. Se merita de mii de ori schimbarea de regim. Suntem eliberati de teama de boli, de virusuri. Gripa constituie o „solutie de nevoie” la care apeleaza natura, pentru a curati din cand in cand corpul, pentru ca boala aceasta obliga la nemancare.

Vrei ca copilul tau sa fie ferit de boli de copii si sa nu aiba nevoie de vaccinuri, (care sunt foarte daunatoare)? Atunci cauta sa cunosti hrana naturala. Copiilor le plac mult cruditatile. Dragostea parintilor sa se dovedeasca prin aceea ca ei insisi dau un exemplu bun schimband regimul de alimentatie.

„Papagalul vecinului nu are voie sa manance alune prajite (numai crude), pentu ca se imbolnaveste”, a spus cineva. De ce au voie copiii nostri, pe care ar trebui sa-i iubim mai mult, sa manance alune prajite? Animalelor din gradina zoologica este interzis sa li se dea mancare gatita, pentru ca s-au imbolnavit odata din aceasta cauza. De ce nu li se spune acest lucru si oamenilor care s-au imbolnavit tot din aceasta cauza?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *