Strugurii si vinul rosu contribuie la arderea grasimilor
Strugurii si vinul rosu contribuie la arderea grasimilor
Impactul consumului de vin asupra sanatatii, analizat de experti cu renume
Impactul consumului de vin asupra sanatatii, analizat de experti cu renume

Oameni de stiinta, specialisti in domeniul sanatatii si medici practicieni din intreaga lume s-au reunit incepand, la Sydney, la conferinta stiintifica WineHealth 2013 pentru a discuta despre impactul consumului de vin asupra sanatatii.

Conferinta, care va dura trei zile, le ofera expertilor din intreaga lume posibilitatea de a analiza dovezile epidemiologice privind efectele vinului ca unica bautura alcoolica.

In total, 27 de specialisti din zece tari vor prezenta lucrari stiintifice la conferinta WineHealth. Industria vinului din Australia spera ca lucrarile vor influenta discutiile privind politicile legate de vin si sanatate.

“Din nefericire, in contextul in care Australia discuta despre cum ar trebui abordate chestiunile privind sanatatea si aspectele sociale legate de abuzul de alcool, acum auzim afirmatii din partea unor grupuri de lobby ca nu exista un nivel sigur al consumului de alcool”, a declarat directorul executiv al Federatiei Producatorilor de Vin din Australia, Paul Evans, citat de Agerpres.

“Expertii vor prezenta o serie de studii care vor contribui la numarul tot mai mare de cercetari care leaga consumul moderat de vin de un stil de viata sanatos”, a spus el.

Managerul programului privind nutritia al Consiliului de combatere a cancerului din statul australian New South Wales, Clare Hughes, a spus ca persoanele care beau ar trebui sa urmeze indicatiile guvernului privind alcoolul.

“Insa nu putem ignora un mare numar de dovezi care fac legatura intre consumul moderat de alcool cu un risc sporit de cancer”, a spus ea. “Propriile noastre cercetari sugereaza ca oamenii nu sunt constienti de acest lucru”, a adaugat ea.

Heart Foundation din Australia recomanda consumul zilnic de fructe si legume pentru a-si asigura suficienti antioxidanti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here