In curand – un autovehicul hibrid cu trei roti

0
50

Energia electrica pare sa prinda demaraj pe strazile din toata lumea, insa cu toate acestea, un model hibrid care sa circule pe doar trei roti reprezinta o necunoscuta pentru publicul larg.

Conform publicatiei online AutoblogGreen, care a discutat recent cu Robert Q. Rilley, creatorul modelului hibrid XR3, acest vehicul pentru tranzit personal a fost vandut online in ultimul an ca autovehicul ce poate fi asamblat de catre proprietar, insa este destinat circulatiei pe strazi. Acesta a adaugat faptul ca un prototip va fi supus unor teste pentru productie la Michigan.

Modelul XR3 se bazeaza pe faptul ca in traficul urban, aproximativ 80% din energia vehiculului este legata de masa acestuia. Astfel, XR3 propune o masa redusa, un motor diesel de 23 cai putere, precum si un set de baterii Li-Ion. Cand cele doua sisteme sunt folosite complementar (jumatate din drumul parcurs prin intermediul puterii electrice, jumatate cu diesel), consumul mediu al masinii atinge un raport impresionant de 1,2 L / 100 km.

Intrebarea ramane cand ne vom putea procura un asemenea model ?

Sursa: Alternative Consumer

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here