Inaugurarea Asociatiei Romane de Biomasa si Biogaz (ARBIO) – 18 iunie

În etapa a doua a Proiectului Energie şi Biomasă urmează a fi instalate din fonduri europene 80 de centrale termice pe bioenergie în instituţii publice
Inaugurarea Asociatiei Romane de Biomasa si Biogaz (ARBIO) - 18 iunie
Inaugurarea Asociatiei Romane de Biomasa si Biogaz (ARBIO) – 18 iunie

Asociatia Romana Biomasa si Biogaz (ARBIO) reprezinta industriile Bio din Romania, fiind deja membru al Asociatiei Europene pentru Biogaz (EBA), cat si al Asociatiei Europene pentru Biomasa (AEBIOM).

Intr-o piata cu un potential imens, ARBIO promoveaza/sustine investitiile durabile in sectoare precum: Biogaz, Biomasa, Digestie Anaeroba, Energie din Deseuri, Biodiesel, Bioetanol, Reciclare si alte domenii.

Cum pot beneficia fabricile, fermele si municipiile

In data de 7 mai, Departamentul pentru Energie al Romaniei a publicat un set de principii care vor forma baza noii strategii nationale pentru energie pentru perioada 2014 – 2015. Pentru prima data, este declarat in mod clar ca „in perioada 2014 – 2024 Romania ar trebui sa incurajeze dezvoltarea prudenta a energiilor regenerabile, cu un accent pe biomasa”.

Acesta este un semn tangibil aratand faptul ca Guvernul intelege importanta Biomasei si Biogazului si avantajele pe care acestea le ofera industriei, fermelor si municipiilor.

Despre aceste avantaje si mai multe detalii despre Fondurile Europene in Romania, vor fi prezentate de catre ARBIO, in parteneriat cu Federatia Nationala PRO AGRO si Asociatia Romana a Carnii, in cadrul Inaugurarii Asociatiei Romane de Biomasa si Biogaz (ARBIO), din 18 iunie a.c., eveniment major ce va avea loc la Hotel Hilton, Bucuresti.

Potrivit specialistilor, proiectele de Biomasa pot oferi solutia Cogenerarii la nivel local, cu multe avantaje pentru consumator. De asemenea, tehnologia ”Waste to Energy” transforma deseurile municipale in energie si caldura. Solutia pentru fabrici, ferme si alti producatori privati cu probleme de tratare a deseurilor: zeci de fabrici romanesti (in special exportatori) trebuie sa se conformeze standardelor Europene referitoare la gestionarea deseurilor. Acelasi lucru este valabil si pentru fermele animale sau vegetale, plus alti producatori privati cu deseuri. „Proiectele de Biogaz si Digestie Anaeroba transforma dejectiile / deseurile intr-o sursa de energie si caldura. Astfel, companiile evita penalitatile (conform standardelor Europene) si isi transforma deseurile in venituri, independenta energetica si un viitor fara riscuri de mediu”, se arata intr-un comunicat al ARBIO.

Acesta este un eveniment „orientat catre investitori”, raspunzand intrebarilor acestora. Participantii vor primi raspunsurile la intrebarile lor si Studiul de Impact pregatit de ARBIO referitor la rezultatele implementarii Biomasei in Romania, plus multe alte materiale informative.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *