Incalzesti mancarea in recipinete de plastic la cuptorul cu microunde? Afla la ce pericole te expui

Descopera efectele cuptorului cu microunde asupra sanatatii tale
Incalzesti mancarea in recipinete de plastic la cuptorul cu microunde? Afla la ce pericole te expui
Incalzesti mancarea in recipinete de plastic la cuptorul cu microunde? Afla la ce pericole te expui

Incalzirea alimentelor in cutii de plastic, la cuptorul cu microunde, este o optiune rapida si la indemana, mai ales la munca sau cand suntem in criza de timp. Dar acest lucru poate fi daunator pentru sanatatea noastra. Este important sa intelegem de ce containerele alimentare de plastic sunt o problema si cum sa evitam pericolele.

De ce recipientele de plastic sunt periculoase

Cand folosesti recipiente de plastic in cuptorul cu microunde, in functie de tenperatura si timpul necesar incalzirii alimentelor, substantele chimice utilizate pentru producerea plasticului pot contamina mancarea. Producatorii de recipiente de plastic ar trebui, teoretic, sa testeze produsele lor pentru a fi siguri ca acest pericol nu exista, si sa semnaleze acest lucru cu o eticheta pe care sa scrie „microwave safe” (acest recipient poate fi folosit in cuptorul cu microunde).

Prezenta etichetei „microwave safe” este o indicatie ca testele necesare au fost efectuate si ca riscul de scurgeri chimice in produsele alimentare este scazut, potrivit ostheopatic.com.

Problemele cauzate de recipientele de plastic au fost studiate la animale. In cadrul acestor studii s-a observat ca dozele mari de substante chimice toxice din plastic pot provoca boli ale sistemului de reproducere, cancer si alte probleme de sanatate. Se crede, totusi, ca scurgerea chimicalelor din plastic in cantitati foarte mici nu reprezinta un pericol pentru sanatatea oamenilor.

Cantitatea de substante chimice care ajunge in alimente depinde de tipul de material plastic care se foloseste in cuptorul cu microunde, alimentele incalzite si starea recipientului. Recipientele crapate si cele care au fost spalate de sute de ori elibereaza mai multe toxine atunci cand sunt incalzite. Orice deformari sau modificari de culoare ale recipientului sunt un semn ca e timpul sa-l arunci la cosul de reciclare.

Reincalzirea alimentelor lichide sau foarte grase, ca smantana sau untul, in recipiente de plastic este intotdeauna o idee proasta. Alimentele grase absorb mult mai multe dintre aceste substante chimice nocive atunci cand sunt incalzite.

Regula de baza

In general, daca nu vezi pe recipientul de plastic un semn care sa zica „microwave safe”, nu il folosi in cuptorul cu microunde. Sticlele de apa din plastic, alte recipiente ramase de la alimente, de exemplu cutiile de iaurt, maioneza, mustar, inghetata, nu sunt concepute pentru a fi folosite la cuptorul cu microunde.

Alimentele se incalzesc cel mai bine in recipiente de sticla sau ceramice, sau, si mai bine, pe aragaz sau in cuptor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *