Incalzirea ecologica

Desi iarna e pe sfarsite cred ca e bine pentru sezonul rece urmator sa ne gospodarim din timp si sa folosim resursele „suportului nostru matern”, terra, astfel incat sa nu trebuiasca sa contribuim foarte mult la sporirea poluarii si a folosirii in exces a resurselor naturale, lemn, gaze,etc.
panouri solare
Pentru ca in ultima vreme din ce in ce mai multa lume prefera locuintele „la curte” e bine de stiut ca in afara de metodele traditionale de incalzire: lemn, gaze, carbuni,etc., exista si alte metode de ultima ora, mai ” eco” si sprijinite chiar de guvern. Pe langa avantajele ce se refera la sprijinul financiar din partea Guvernului, mai exista unul si nu este de neglijat, anume acela de a nu mai depinde de furnizarea resurselor solului si subsolului. Cu siguranta foarte multa lume a auzit in ultima perioada de incalzirea cu ajutorul „panourilor solare” sau aceea folosind „caldura pamantului”.

Deocamdata aceste surse de incalzire a apei si a mediului din locuinta nu necesita alte cheltuieli decat energia electrica , ma refer la cheltuielile de intretinere, caci cele de instalare sunt sprijinite in proportie de 90% de catre „stat”. Cu siguranta nu este o noutate ceea ce spun dar va spun din proprie experienta ca merita incercat.

Daca va faceti probleme vis-a-vis de consumul de energie electrica, aflati ca acesta nu este foarte mare, aproximativ 200-250 lei iarna, in perioada cea mai friguroasa. Avand in vedere ca in toata tara se foloseste energie electrica pentru iluminatul anumitor obiective istorice sau arhitecturale, in conditiile in care sunt foarte multe sate neiluminate electric si multi copii nu beneficiaza de conditii normale de viata, nu este un consum exagerat de electricitate mai ales ca raman celelalte surse (lemn, carbuni si gaze) spre conservare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *