Incalzirea globala, combatuta prin reducerea consumului de carne

Oamenii ar trebui sa consume mai putina carne pentru a combate incalzirea globala, sustine Rajendra Pachauri, seful Comisiei Interguvernamentale asupa Schimbarilor Climatice a ONU (Intergovernmental Panel on Climate Change – IPCC), citat de BBC.
reducerea consumului de carne
Expertul Organizatiei Natiunilor Unite va face aceasta recomandare luni seara, in cadrul unui discurs pe care il va sustine la Londra.

Cifrele ONU indica faptul ca in urma productiei de carne sunt eliberate mai multe gaze cu efect de sera decat transporturile, cu toate ca purtatorul de cuvant al Uniunii Fermierilor Britanici sustine ca emisiile de metan sunt in scadere.

„Organizatia Natiunilor Unite pentru Hrana si Agricultura (FAO) a estimat ca 18 la suta din totalul emisiilor de gaze de sera sunt rezultatul productiei de carne”, a declarat Rajendra Pachauri pentru BBC News.

„Asadar, as dori sa subliniez faptul ca, printre masurile care trebuie luate in considerare pentru stoparea incalzirii globale, se numara si schimbarea dietei”, a precizat expertul ONU.

Rajendra Pachauri a fost reales de curand presedinte al IPCC, organismul care evalueaza schimbarile climatice pentru guvernele lumii.

Procentul de 18 la suta obtinut de FAO include gazele cu efect de sera emise de fiecare dintre etapele parcurse la producerea carnii: defrisarea zonelor impadurite, productia si transportul ingrasamintelor, combustibilii fosili folositi de utilajele agricole, si, nu in ultimul rand, emisiile de gaze ale animalelor in urma digestiei.

IPCC sustine ca transporturile sunt responsabile de doar 13 la suta din emisiile de gaze de sera.

Sursa: Antena 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *