Ursii polari si balenele gri din Pacific sunt numai doua dintre speciile care ar putea disparea din cauza incalzirii globale.
Un studiu realizat de U.S. Geological Survez, arata ca peste doua treimi din ursii polari ar putea disparea pana in 2050.

Potrivit calculelor oamenilor de stiinta, pana atunci aproximativ 42% din gheata arctica se va topi din cauza incalzirii globale, iar ursii nu vor mai avea unde sa vaneze si sa se inmulteasca.

Groenlanda si Norvegia au cele mai mari populatii de ursi polari, in timp ce un sfert traiesc in Alaska si calatoresc in Canada si Rusia.

Uniunea Mondiala pentru Conservarea Mediului estimeaza ca in prezent traiesc intre 20.000 si 25.000 de ursi polari, iar 16.000 vor disparea pana in 2050.

De asemenea, si biologii marini s-au declarat ingrijorati de situatia balenelor gri din Oceanul Pacific deoarece numarul acestora a scazut drastic din cauza schimbarilor climatice si a numarului tot mai mic de crustacee,

Estimat initial la 96.000, numarul balenelor gri din Pacific ar fi de fapt, doar de circa 22.000 de exemplare, au constatat oamenii de stiinta de la Universitatile de stat din Washington si Stanford.

Biologii americani au inceput cercetarile dupa ce au fost descoperite numeroase balene moarte de foame.

Schimbarile climatice, care au creat dezechilibre la nivelul planctonului, principala hrana a balenelor.

Cercetatorii de la Universitatea din Leeds ne avertizeaza ca pasarile din specia Morus bassanus sunt in pericol si ele din cauza incalzirii globale.

Pana acum se stia ca pasarile din aceasta specie sunt numeroase, avand o populatie stabila si fara sa fie amenintate de vreun pericol.

Insa, din cauza incalzirii temperaturii apei marii, pestii, principala lor sursa de hrana, se gasasesc tot mai rar.

Sursa: Ziare.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here