Incendiu stins din elicopter

0
2

Focul izbucnit vinerea trecuta la groapa de gunoi a orasului nu a putut fi lichidat in cele cinci zile in care pompierii s-au luptat cu flacarile. Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Brasov au solicitat ajutor aerian pentru eliminarea focarelor active, raspandite pe o suprafata de aproximativ un hectar.

Ministerul Administratiei si Internelor a trimis in zona un elicopter, care a actionat continuu in ultimele doua zile. Prevazut cu o „galeata” de 3.000 de litri, elicopterul s-a alimentat cu apa din raul Tarlung si a facut mai multe transporturi deasupra zonei afectate.

„Lucram concomitent cu elicopterul pentru ca avem nevoie de multa apa ca sa stingem focarele active. Deja suprafata afectata de incendiu s-a restrans simtitor, insa interventia nu este finalizata. Nu se mai degaja fum mult”, a declarat Stelian Rechitean, seful ISU Brasov. Ieri dimineata se mai simtea insa un miros greu in unele cartiere ale orasului de sub Tampa.

In cele cinci zile de lupta cu focul, pompierii au reusit sa restranga suprafata de gunoi care arde mocnit, la 300-400 de metri. Ancheta in acest caz a stabilit ca focul de la groapa de gunoi a Brasovului a fost cauzat, cel mai probabil, de o tigara aprinsa aruncata de lucratorii de la salubritate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here