Indicatoare pentru Delta Dunarii. Vezi aici care sunt zonele strict protejate!

    Asa vor arata indicatoarele

    Investitia va fi suporata de bugetul de stat (Ministerul Mediului) si se ridica la 130.000 de lei. Cu acesti bani for fi marcate si semnalizate cele 20 de zone de protectie din Rezervatia Biosferei Delta Dunarii.

    In perioada 1991-1997 ARBDD a implementat proiectul „Lucrari pentru marcarea, semnalizarea, organizarea si dotarea RBDD Tulcea”, iar ca urmare acestui proiect au fost realizate 2.600 de panouri si semnale, 65 de foisoare de observatie, 8 cantoane de paza si un centru de vizita la Crisan. „Datorita intemperiilor, a timpului care a trecut de la implementare, a materialelor din care au fost confectionate panourile, semnalele si bornele de delimitare, acestea s-au deteriorat considerabil si nu mai ofera informatii suficiente si necesare celor care acced pe teritoriul RBDD”, se arata in fundamentarea acestui proiect.

    Harta traseelor turistice

    Mai mult, in 2010 pe teritoriul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii au fost declarate alte doua zone cu regim de protectie integrala: „Insula Ceaplace”, de 117 ha si „Insulele Prundul cu pasari”, de 187 ha.

    Asa vor arata indicatoarele

    Indicatoare pentru Delta Dunarii. Vezi aici care sunt zonele strict protejate!

    In Rezervatia Biosferei Delta Dunarii au fost delimitate 20 zone cu regim de protectie integral (zone strict protejate) care ocupa in total 50.904 ha, in care se pastreaza, in conditii nemodificate sau foarte putin modificate de om, specii de plante si animale reprezentative, periclitate precum si habitatele lor naturale care le asigura conditiile optime de viata.

    Zonele protejate:

    Rosca – Buhaiova (9.625 ha), Padurea Letea (2.825 ha), Lacul Raducu (2.500 ha), Lacul Nebunu (115 ha), Vatafu-Lungulet (1.625 ha), Padurea Caraorman (2.250 ha), Saraturi Murighiol (87 ha), Arinisul Erenciuc (50 ha), Insula Popina (98 ha), Sacalin – Zatoane (21.410 ha), Periteasca – Leahova (4.125 ha), Capul Dolosman (125 ha), Grindul Lupilor (2.075 ha), Istria-Sinoie (400 ha), Grindul Chituc (2.300 ha), Lacul Rotundu (228 ha),

    Lacul Potcoava (652 ha), Lacul Belciug (110 ha), Insulele Prundul cu pasari (187 ha), Insula Ceaplace (117 ha).

    Asa cum este prevazut in legislatia in vigoare, in zonele strict protejate este interzisa activitatea economica, intrarea in interiorul acestora fiind permisa doar in scop de cercetare si de supraveghere. Interdictia de intrare in zonele strict protejate este cel mai eficient mod de prevenire a distrugerii mediului si deranjare a speciilor de plante si animale din aceste zone.

    Teritoriul RBDD este impartit in 12 districte functionale: Tulcea, Pardina, Chilia, Sulina, Crisan, Caraorman, Sfantu Gheorghe, Maliuc, Uzlina, Sarichioi, Jurilovca, Mihai Viteazu.

    Investitia costa 137.000 de lei si va fi achitata integral din bugetul de stat.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *