Industria Mediului

Ideea configurarii campurilor asemeni modelarii materiei nu reprezinta nimic inedit in fond. Configurarea campului electric corelat cu exploatarea proprietatilor efectului de varf a determinat aparitia unei idei ce se regaseste materializata pretutindeni in Natura (pinii plantelor, ghimpii sau parul mamiferelor sunt, dincolo de morfologie, organe cu functii precise).industria mediului
Tenacitatea si increderea celor din jurul meu au contribuit la cercetarea, aprofundarea si dezvoltarea unor masini electrice care aduc mecanica cuantica in imediata noastra vecinatate. Aceasta inseamna ca vom putea spera la eficienta mult superioara, transformari de materie reduse cantitativ, deseuri mai putine, reducerea agresiunii asupra mediului exterior fiintei umane.
Pragmatic aceasta se traduce astfel; tot ceea ce economisesc sau utilizez prin conversie, inseamna profit curat, gratuit, neimpozabil fizic, o piata de desfacere practic globala, concurenta inexistenta, lipsa oricaror limitari materiale sau tehnologice, accesul la exploatarea tuturor mediilor terestre, nederanjarea celorlalte domenii economice prin totala diferenta de abordare.
Aceasta este viitoarea industrie a mediului, unde activitatea omului se reduce la decontaminarea ecosferei si productia de materii prime ca produs rezidual. Adica forma de activitate umana armonizata cu existenta celorlalte forme de viata cu care convietuim pe Tera.
Industria mediului reprezinta domeniul economic prin care actiunea distructiva a omului este compensata de suportul tehnologic cu destinatia mentinerii echilibrului termodinamic al planetei. Economic, aceasta se traduce prin profituri enorme ca urmare a eliminarii actualelor cheltuieli destinate protectiei mediului, prin perspectiva obtinerii unor noi surse de materii prime si noi ramuri profesionale.

INDUSTRIA MEDIULUI este domeniul economic privat care isi asuma misiunea de protejare a ecosferei, independent de optiunile politice sau economice ale celorlalti parteneri si se refera la producerea in prima etapa a aplicatiilor care permit refacerea atmosferei sau reducerea poluarii in principalele zone de risc. Nu interfereaza cu interese politico-economice, nu utilizeaza resurse publice, fiind total independenta si dedicata exclusiv oamenilor si naturii. Resursele ei constau din valorile obtinute din producerea de utilaj tehnologic, servicii sau recuperarea materiilor nocive din mediile poluate.

Misiunile industriei mediului:
1. Continuarea cercetarii mecanismului planetar al mentinerii vietii terestre si de realizarea a armoniei naturale;
2. Producerea de utilaj tehnologic pentru depoluare;
3. Productia de aer curat;
4. Productia apei pentru agricultura ecologica;
5. Servicii specializate la principalii poluatori;
6. Stimularea societatii civile pentru promovarea deprinderilor privind respectul pentru natura;
7. Pregatirea specialistilor de mediu si a Protectorilor Naturii;
8. Crearea conditiilor medicale pentru victimele accidentelor ecologice;
9. Monitorizarea cauzelor si efectelor catastrofelor naturale.

Sursa: Pancuantic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *