Rechinii din recifurile de corali tolereaz? mai u?or acidificarea oceanelor

Rechinii din recifurile de corali tolereaza mai usor acidificarea oceanelor

Rechinii din recifurile de corali, precum cei din specia Hemiscyllium ocellatum, pot sa tolereze mai usor cresterea nivelului de CO2 din oceane fara sa sufere vreun impact fizic evident, potrivit unui studiu publicat joi in Australia si preluat de EFE. Efectele acidificarii oceanelor asupra speciilor marine in urmatorul secol este una din chestiunile care preocupa…

Citește mai departe
Unele specii de alge oceanice pot evolua rapid, ca s? se adapteze la înc?lzirea global?

Unele specii de alge oceanice pot evolua rapid, ca sa se adapteze la incalzirea globala

Algele marine pot evolua foarte rapid pentru a se adapta incalzirii globale, ceea ce arata ca unele forme de viata pot fi mult mai rezistente decat se credea in fata temperaturilor si aciditatii crescute ale aceanelor, potrivit unui studiu german publicat in Nature Climate Change, transmite Reuters. Evolutia este de obicei omisa in previziunile stiintifice…

Citește mai departe
Beneficiile extraordinare ale visinelor

Beneficiile extraordinare ale visinelor

Acrisoare si apetisante, visinele au un continut bogat in elemente nutritive, saruri minerale si vitamine. Incepand cu luna iunie, pietele sunt invadate, alaturi de capsuni si cirese, de alte fructe rosii datatoare de energie – visinele. Acrisoare si zemoase, visinele sunt asteptate cu nerabdare de gospodine, pentru a fi folosite la prajituri, sufleuri, torturi, sosuri,…

Citește mai departe

Plante ca indicatori de fertilitate si aciditate a solului

Pentru o evaluare rapida a principalelor caracteristici ale solului pe teren exista mai multe metode, si una dintre ele – plantele salbatice. Datorita lor putem identifica vizual aciditatea, compozitia mecanica sau textura, valoarea nutritiva, densitatea si umiditatea solului. Majoritatea plantelor cultivate in gradina sunt adaptate la o gama larga de pH si pier numai la…

Citește mai departe
Ce ascunde eticheta: “Tymbark Nectar piersici” induce în eroare consumatorii

Ce ascunde eticheta: “Tymbark Nectar piersici” induce in eroare consumatorii

Iata doar cateva motive pentru care sucurile comerciale (inca) se vand la o rata destul de ridicata:  marketing-ul care le promoveaza ca pe “bauturi provenite din Natura”, folosind cuvinte cheie precum “nectar”, “bogat in vitamine”, “cu pulpa” credinta generala falsa ca un suc de fructe nu poate contine altceva decat “fructe”, si deci nu poate…

Citește mai departe

Branza topita contine lapte de proasta calitate, compusi de topire care impiedica fixarea calciului in oase si conservanti ce pot cauza cancer

Contine in mare parte lapte de proasta calitate, compusi de topire care impiedica fixarea calciului in oase si conservanti ce pot cauza cancer. Sarurile de topire din branza tartinabila imbolnavesc inima. Branza topita este o bomba alimentara care nu ar avea ce sa caute in alimentatia copiilor si a tinerilor. Diferenta dintre branza proaspata si…

Citește mai departe

O lamaie = Vitamina C, vitamina B, riboflavina, calciu, fosfor, magneziu, proteine si hidrati de carbon

Dintre toate citricele existente pe piata, lamaia este cea mai importanta sursa de substante nutritive, atat de necesare organismului, mai ales in aceasta perioada rece. Vitamina C, vitamina B, riboflavina, calciu, fosfor, magneziu, proteine si hidrati de carbon, toate acestea se gasesc din belsug in lamaie. Consumata dimineata, ca atare sau sub forma de suc,…

Citește mai departe

Autoritatile ungare dau asigurari ca apele Dunarii nu vor fi contaminate cu noroi rosu toxic

Contaminarea generata de deversarea de noroi toxic in vestul Ungariei nu va atinge Dunarea, a dat asigurari un oficial din cadrul companiei privind apele din acest sector, Emil Jenak, miercuri seara. „In cazul in care calculele noastre sunt bune, cand noroiul va ajunge in Dunare, contaminarea va scadea la un nivel acceptabil”, a declarat pentru…

Citește mai departe

Cum sa ne hidratam corect pe timp de vara

Medicii recomanda lichidele nu foarte dulci si nici foarte concentrate, cum ar fi apa plata, ceaiul usor indulcit, limonada sau sucurile naturale. La temperaturi mai mari de 28 de grade Celsius, organismul uman elimina „caldura” prin transpiratie, pierzandu-se astfel cantitati importante de apa si minerale. Senzatia de sete provocata de pierderea de minerale nu e…

Citește mai departe

Se schimba chimia oceanelor

Consiliul National de Cercetare a aratat intr-un nou raport ca emisiile de dioxid de carbon transforma aciditatea apelor oceanelor, informeaza Reuters. „Chimia oceanelor se schimba foarte repede din cauza emisiilor antropogenice de dioxid de carbon. Rata schimbarilor le depaseste pe toate cele cunoscute pana acum, cel putin pe cele din ultimele cateva sute de mii…

Citește mai departe

Coralii, ucisi de gazele cu efect de sera

Recifele de corali ar putea disparea in urmatorii 100 de ani din cauza aciditatii ridicate a apelor din oceane, generata de poluarea din aer. Cercetatorii arata ca distrugerea coralilor va avea efecte dramatice asupra vietatilor marine care ii folosesc ca loc pentru adapost sau pentru reproducere. Nivelul tot mai ridicat al emisiilor poluante de dioxid…

Citește mai departe

Siropurile de tuse au efecte adverse

Bolnavii de diabet trebuie sa tina cont ca astfel de produse contin o cantitate mare de zahar. Depasirea dozei recomandate de sirop de tuse poate da tulburari digestive. Unele dintre ele au efect sedativ si pot da dependenta. La copiii sub trei ani, acestea pot provoca aparitia convulsiilor. Inainte de a lua un sirop de…

Citește mai departe

Apele oceanului devin tot mai acide

Cresterea aciditatii apelor oceanice reprezinta o amenintare majora pentru viata marina,. ca si pentru rezervele de hrana ale omenirii, avertizeaza ministrul britanic al mediului, Hilary Benn, scrie BBC News. Compozitia chimica a oceanului se modifica deoarece apa absoarbe dioxidul de carbon din aer. Unii dintre cercetatori sustijn ca acest lucru va avea un impact relativ…

Citește mai departe

Afine si trufe in loc de cartofi si sfecla

Incurajati de subventii, zeci de brasoveni au renuntat la cartofi si cultiva ciuperci si arbusti pentru fructe de padure. Mihai Ciubotaru a intrat in afacerea cu afine banuind potentialul unei culturi mai putin obisnuite. A investit 15.000 de euro, iar profitul anual este de 3.000 de euro. Mihai Ciubotaru a strans prima recolta Primele plantatii…

Citește mai departe

Sucurile care produc crampe musculare

In cantitati mari, consumul bauturilor racoritoare de tip cola provoaca o serie intreaga de probleme de sanatate. Studiile atrag atentia asupra celor mai frecvente tulburari. Consumul excesiv de bauturi racoritoare care contin cola provoaca scaderea concentratiei de potasiu din sange (hipokaliemie). Aceasta este concluzia unor cercetari efectuate de specialistii greci, informeaza revista franceza „Science &…

Citește mai departe

Cel mai toxic lac din lume

Un lac rezidual, rasarit intr-o veche mina de cupru din Butte, Montana, Statele Unite ale Americii, este cel mai toxic lac din lume, potrivit Descopera.ro. Lacul s-a format la o adancime de 270 de metri, iar apa sa – in care se gasesc metale grele si substante chimice deosebit de periculoase – are o aciditate…

Citește mai departe

Top 5 alimente care „supara” stomacul

Persoanele bolnave de gastrita sau ulcer trebuie sa evite anumite alimente care stimuleaza aciditatea gastrica. De asemenea, si stresul le face rau Carnea grasa, dulciurile, condimentele si alcoolul se numara printre alimentele care „supara” stomacul, atunci cand suferiti de gastrita sau ulcer. Medicii spun ca persoanele care sunt diagnosticate cu aceste afectiuni trebuie sa aiba…

Citește mai departe

Lapte cu cafea si sase aditivi alimentari

Produsul „Zuzu Espresso” contine, pe langa lapte si cafea, aditivi alimentari care pot afecta buna functionare a organismului. Mai mult, in majoritatea magazinelor se gaseste la raionul de lactate, desi nu se incadreaza in aceasta categorie. Prin aceasta asezare este usor accesibil chiar si copiilor, care, vazandu-l langa iaurturi, isi pot imagina ca il pot…

Citește mai departe

Recifele de corali pot disparea pana in 2050

Cresterea nivelului de aciditate al apelor oceanice si incalzirea globala datorata emisiilor de dioxid de carbon ar putea duce la disparitia coralilor pana la sfarsitul acestui secol, au declarat expertii la o intrunire din Londra, dupa cum informeaza Reuters. Specialistii sunt de parere ca pana in 2050 concentratia preconizata de dioxid de carbon va fi…

Citește mai departe

Efectul de sera

Procesul cunoscut sub numele de efect de sera si-a dobandit denumirea dintr-o comparatie facuta intre temperatura din interiorul unei sere si cea a aerului din afara acesteia. Cunoscut de multi sub numele de incalzire globala, este unul dintre cele mai infricosatoare fenomene ale secolului 21, declansate de om. La sfarsitul anului 2006, cercetatorii au confirmat…

Citește mai departe

Un gel biodegradabil ar putea fi folosit cu succes pentru tratarea cancerului la esofag

Gastroeneterologii de la Centrul Medical al Universitatii Rush din Statele Unite, condusi de doctorul Sohrab Mobarhan, studiaza cat de eficienta si sigura este noua metoda de administrare a medicamentelor specifice chimioterapiei pentru cancerul la esofag: injectarea unui gel ce contine o substanta consacrata in terapia anticancer. Cancerul la esofag este o boala ce apare atunci…

Citește mai departe

Tnuva Frappe: Cafea si 3 E-uri

Aditivii alimentari utilizati pentru Tnuva Frappe pot duce la probleme ale tractusului digestiv, la tulburari de atentie si la afectiuni ale sistemului osos. De aceea, este recomandat sa fie evitat de consumatorii care au astfel de maladii, pentru a nu le croniciza. Bautura din lapte cu cafea Tnuva Frappe este dezechilibrata din punct de vedere…

Citește mai departe

Cancerul la stomac

Cancerul de stomac este un cancer frecvent si grav, care se dezvolta din celulele glandelor ce captusesc peretele intern al stomacului (mucoasa). Cancerul de stomac mai este cunoscut si sub numele de adenocarcinom de stomac. El se afla pe locul doi in lume in topul cancerelor, imediat dupa cancerul bronho-pulmonar. Cancerul de stomac este mai…

Citește mai departe

Aciditatea oceanelor creste alarmant

Cercetatorii europeni atrag atentia ca din cauza poluarii din atmosfera, aciditatea oceanelor este in crestere. Dioxidul de carbon din aer, absorbit de apele marilor si oceanelor, distruge echilibrul vietii marine. Primele vietati care sufera sunt coralii si crustaceele. In portul mediteranean Villefranche – sur Mer exista un centru experimental care studiaza efectul cresterii aciditatii din…

Citește mai departe

Hochland Fitness distruge calciul

Hochland Fitness promite ca nu ii va ingrasa pe cei care o vor consuma. Valoarea energetica pentru 100 de grame de branza este mica, insa cantitatea de grasimi raportata la substanta uscata este destul de mare. Producatorul branzei topite Hochland Fitness omite doua informatii importante: continutul untului si al branzei. Pe langa lapte, acestea ar…

Citește mai departe