O dieta nesanatoasa ne face vulnerabili in fata efectelor pe care poluarea le are asupra noastra

O dieta nesanatoasa ne face vulnerabili in fata efectelor pe care poluarea le are asupra noastra

Zilnic suntem expusi poluarii chiar daca nu lucram neaparat intr-un mediu toxic. Noxele masinilor, praful si pulberile din atmosfera oraselor, apa si solul cu care cresc unele dintre alimentele pe care le consumam isi pun amprenta pe sanatate. Uite cum poti sa combati efectele lor negative. Combate efectele poluarii cu dieta potrivita. Mananca alimente bogate…

Citește mai departe

Tu faci cumparaturi anticancer?

Nu e zi in care sa nu se vorbeasca despre cancer si despre leacurile anticancer. Umanitatea este in asteptarea unui tratament revolutionar care sa duca la disparitia acestei cumplite boli. Dar v-ati gandit vreodata ca de fiecare data cand faceti cumparaturile puteti achizitiona alimente anticancer? Iata care sunt sfaturile celebrului doctor Oz pentru prevenirea celei…

Citește mai departe

Polenul apicol, de la floare la dieta

Polenul crud – polimineralizant Absorbtia si functionarea corecta unor minerale este conditionata de alte minerale ori vitamine. Exemplu: absorbtia calciului este dependenta de magneziu, totodata si de fosfor, care sustine si absorbtia fierului; dar si absorbtia fosforului depinde de calciu. Magneziul este in corelatie cu vitamina B6; buna metabolizare a calciului depinde de vitamina D;…

Citește mai departe

Ferma ecologica de vaci cu lapte

Tot mai multi oameni din Uniunea Europeana cauta produsele lactate bio pe rafturile magazinelor. Oamenii acestia cred ca alimentele bio sunt mai sanatoase si mai gustoase. Aceste credinte ale consumatorilor sunt confirmate in ultima perioada de o serie de studii stiintifice care confirma superioritatea produselor bio (organice) asupra celor non-organice din punctul de vedere al impactului pe…

Citește mai departe

Secretele laptelui mamar

Pe langa alimentele modificate genetic, mai exista un “adevar incomod” referitor la LAPTE! Consortiul International de Genomica a Laptelui (IMGC), care este gazduit de catre Universitatea California, a lucrat timp de ani de zile pentru a dezvalui rezultatele cercetarii stiintifice despre genele care sunt responsabile pentru producerea laptelui. Echipa a studiat genele care sunt prezente…

Citește mai departe

Cum sa prevenim imbatranirea ochilor

Cauzele aparitiei degenerescentei maculare senile nu sunt pe deplin cunoscute, dar se incrimineaza ereditatea, dieta (aport redus de zinc si de antioxidanti), fumatul, razele ultraviolete, inflamatia • In momentul de fata, exista un interes deosebit in cercetarea oftalmologica pentru controlul acestei afectiuni • Se desfasoara studii clinice numeroase si se testeaza o serie de substante…

Citește mai departe

Extractul de afine este un bun remediu natural pentru tensiunea arteriala crescuta

Un popular supliment alimentar, extractul de afine, este un bun remediu natural pentru tensiunea arteriala crescuta. Bogate in antioxidanti cunoscuti sub numele de antocianine, afinele ajuta la mentinerea tensiunii arteriale sub control prin stimularea sanatatii vaselor de sange. Desi cercetarile privind utilizarea extractului de afine in tratamentul hipertensiunii arteriale sunt foarte limitate, un studiu experimental…

Citește mai departe

Sanatatea din nuci

Nucile reprezinta o sursa bogata de energie si contin nutrienti, minerale, vitamine si antioxidanti care sa ne ajute in lupta cu radicalii liberi. Bogate in acizi grasi mononesaturati (poate cele mai bogate alimente in acizi grasi) , acid oleic, omega-3 acizi grasi esentiali, acidul li­no­leic, acid alfa-linolenic (ALA) si acizi arahidonic. Asta inseamna pen­tru noi…

Citește mai departe

Cereale pentru sanatate

Cerealele au devenit unul principalele subiecte din lumea sanatatii si nutritiei de astazi. Oamenii nu pot intelege cum un aliment pe care familiile lor l-au mancat de atat de mult timp a devenit deodata ceva “rau”, relateaza Wakeup-world.com. Realitatea este ca problemele precum sensibilitatea la gluten, obezitatea si boala celiaca sunt in crestere si legate…

Citește mai departe

Cum ne imbunatatesc dispozitia unele alimente pe care le consumam zilnic

Cele mai recente studii au aratat ca starea de spirit a unei persoane poate fi modificata prin consumul unor alimente care contin substante asemanatoare din punct de vedere chimic cu acidul valproic, un medicament psihoregulator larg utilizat in tratamentul unor tulburari  psihice caracterizate prin schimbari bruste ale dispozitiei, informeazaeurekalert.org. Este cunoscut faptul ca anumite molecule din ciocolata,…

Citește mai departe
Romania, locul 10 in UE la risipa de alimente

12 alimente, armele care ne ajuta in lupta impotriva cancerului

Cereale. Fructe. Legume. Zarzavaturi. Ciuperci. Ceai verde. Ghimbir. Miere. Peste. Lactate. Vin. Apa. Sunt alimentele benefice pentru protejarea sanatatii, pentru indepartarea pericolului numit cancer, care nu ar trebui sa ne lipseasca din farfurie. Este concluzia capitolului « Armele care ne ajuta in lupta impotriva cancerului », din volumul « Nu hrani cancerul », elaborat de…

Citește mai departe

Painea bio din grau spelta asigura necesarul zilnic de aminoacizi, vitamine si minerale

Faina integrala contine de trei ori mai multe vitamine si de cinci ori mai mult calciu, magneziu, fosfor, comparativ cu faina alba. Totusi, faina integrala este un ingredient care nu ingrasa Avantajul painii ecologice consta in faptul ca ingredientele folosite la producerea acesteia nu sunt contaminate cu produse chimice. Agricultura ECO foloseste cereale atent selectionate,…

Citește mai departe

Sfaturile alimentare ale celebrului doctor Oz pentru prevenirea cancerului

Nu e zi in care sa nu se vorbeasca despre cancer si despre leacurile anticancer. Umanitatea este in asteptarea unui tratament revolutionar care sa duca la disparitia acestei cumplite boli. Dar v-ati gandit vreodata ca de fiecare data cand faceti cumparaturile puteti achizitiona alimente anticancer? Iata care sunt sfaturile celebrului doctor Oz pentru prevenirea celei…

Citește mai departe

Aloe vera, planta care contribuie la intarzierea semnelor specifice imbatranirii

Aloe vera, planta cunoscuta de mai bine de 400 de ani datorita proprietatilor sale, contine vitamina B, vitamina C, E, dar si acizi grasi esentiali si aminoacizi, enzime si magneziu, fiind recomandata in tratarea numeroaselor afectiuni. Mai exact, aloe vera stimuleaza sistemul imunitar, previne aparitia cancerului, reglezeaza nivelul de zahar din sange si actioneaza asupra…

Citește mai departe

Oamenii de stiinta au clonat un miel modificat genetic care are numai „tipuri bune de grasimi”, inserand o gena dintr-un vierme.

Oamenii de stiinta au clonat un miel modificat genetic care are numai „tipuri bune de grasimi”, care se gasesc in mod natural numai in nuci, seminte, peste si legumele verzi. Carnea acestui miel reduce riscul de a face un atac de cord si a bolilor cardiovasculare. „Peng Peng”, cum a fost numit mielul, cantarea 5.74…

Citește mai departe

Produsele tip „fast-food” provoaca depresie

Potrivit unui recent studiu al oamenilor de stiinta spanioli, consumul preparatelor de tip „fast-food” sporeste riscul aparitiei unei stari de depresie. Persoanele care si-au facut un obicei din ingurgitarea produselor mentionate prezinta un risc cu 51% mai mare de a suferi de afectiunea respectiva decat cele care nu procedeaza intr-un asemenea fel. Potrivit cercetatoarei Almudena…

Citește mai departe

Familia magiunului bio de la Topoloveni se mareste cu dulceata de catina si de napi

Familia magiunului bio de la Topoloveni se mareste oficial, de luni. Producatorul Sonimpex Serv Com lanseaza dulceata de catina si pe cea de topinambur (napi), bogate in vitamine si cu calitati terapeutice. In luna aprilie 2012, gama de dulceturi „Topoloveana” fara zahar adaugat si fara conservanti a fost imbogatita cu doua produse originale. Dulceata de…

Citește mai departe

O alimentatie bogata in vitamine si omega 3 contribuie la o mai buna functionare a creierului

O alimentatie bogata in vitamine si omega 3 contribuie la o mai buna functionare a creierului un timp mai indelungat. Cercetatori de la Oregon State University au masurat markerii sanguini (biomarkeri), care reflecta precis comportamentul alimentar (si sunt mai fiabili decat informatiile nutritionale culese cu ajutorul chestionarului), scrie passionsante.be. Au fost prelevate esantioane de sange…

Citește mai departe