Sănătate: Efectele roşiilor asupra pielii

Sanatate: Efectele rosiilor asupra pielii

Rosiile au o importanta deosebita pentru protectia pielii, mai ales impotriva soarelui puternic din timpul verii. Rosiile au proprietati antibacteriene, antiinflamatorii, vitaminizante si mineralizante, reprezentand o sursa importanta de vitaminele B, C si PP, de antioxidanti, licopen, calciu, potasiu, magneziu, fier, fosfor si acizi organici. Ele au efect benefic asupra pielii, pe care o tonifica…

Citește mai departe
Beneficiile neașteptate ale păpădiei pentru sănătate

Beneficiile neasteptate ale papadiei pentru sanatate

Papadia este o planta de sezon spre care nutritionistii indruma pentru culoarea ei, galben-placuta, dar, mai ales, pentru excelentele calitati alimentare. Ficatul functioneaza mai bine daca apelam la frunzele de papadie, afirma specialistii din intreaga lume. Papadia ar trebui apreciata mai mult, atrag atentia nutritonistii romani! Organismul are nevoie de mai mult fier primavara, iar…

Citește mai departe
Uleiul de oregano - cel mai puternic antibiotic natural

Uleiul de oregano – cel mai puternic antibiotic natural

Substanta denumita Carvacol prezenta in uleiul de Oregano salbatic este considerata ca unul dintre cele mai puternice anti virale, anti bacteriene si anti fungale substante obtinute pe cale naturala. Carvacol omoara parazitii de orice natura. In Mexic, cercetatorii au comparat Carvacolul din oregano cu tinidazol, un medicament prescris a trata giardia (Giardia duodenalis). Rezultatele au…

Citește mai departe

Busuiocul, remediu natural pentru numeroase afectiuni

Busuiocul – folosit inca din antichitte – este considerat un remediu natural eficient in lupta cu numeroase afectiuni, cum ar fi colesterolul ridicat, cancerul, acneea si artrita reumatoida. Cu un gust asemanator anasonului, busuiocul este o planta bogata in carotenoizi, precum betacaroten, care protejeaza celulele de efectele negative ale radicalilor liberi si previne procesul de…

Citește mai departe

Busuiocul, remediu natural pentru numeroase afectiuni

Busuiocul folosit inca din Antichitte este considerat un remediu natural eficient in lupta cu numeroase afectiuni, cum ar fi colesterolul ridicat, cancerul, acneea si artrita reumatoida. Cu un gust asemanator anasonului, busuiocul este o planta bogata in carotenoizi, precum betacaroten, care protejeaza celulele de efectele negative ale radicalilor liberi si previne procesul de oxidare a…

Citește mai departe
Uleiul de oregano - cel mai puternic antibiotic natural

Uleiul de oregano are actiunea a 18 antibiotice dintre cele mai cunoscute

Oregano este cunoscuta ca si planta aromatica si terapeutica inca din antichitate. Este o planta cu ajutorul careia se imbunatateste si se da aroma mincarurilor. Ea are doua varietati dintre care una, Origanum Marjoram, este utilizata mai ales in bucatarie, iar cealalta, Origanum Vulgare, este deosebita prin calitatile sale terapeutice. Oregano insa are cel mai…

Citește mai departe

Ciresele – beneficii pentru sanatate si viata lunga

Ciresele, fructe gustoase pe care omul le consuma de secole, sunt bogate in vitamine, minerale si antioxidanti, astfel incat aduc multe beneficii sanatatii si sporesc longevitatea. CIRESELE: CONTINUT Cirestele contin: vitamine: betacaroten, vitamina C, vitamina PP, vitamina K, vitamine din complexul B; minerale: clor, sodiu, potasiu, magneziu etc; antioxidanti; substante active; 10 BENEFICII ALE CIRESELOR…

Citește mai departe

Turism printre crocodili

Va invitam intr-o incursiune la Croc City Farm din Johannesburg, unde se comercializeaza carnea temutului animal. Crocodilii botezati cu numele tarilor eliminate de la Mondial au fost sacrificati. Un crocodil inoata cu aproape 50 de km la ora, in timp ce americanul Michael Phelps, cel mai rapid inotator din lume, „abia” prinde 8 km la…

Citește mai departe

Telina si sistemul imunitar

Telina  face parte din familia Apiaceae (Umbelliferae) unde gasim si patrunjelul, morcovii sau mararul si poarta denumirea de Apium Graveolens. Este o planta bianuala de la care se folosesc radacina si frunzele. In trecut, telina (frunzele) a fost folosita ca un remediu medical si abia apoi a fost consumata ca leguma. Ea este mentionata prima…

Citește mai departe