Napolitanele produse la Timisoara, campioane la E-uri. Cat de periculoase sunt napolitanele vandute in Romania

Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons a realizat un studiu pe etichetele produselor tip napolitane cu cacao ce se regasesc pe piata din Romania. A.N.P.C.P.P.S. a analizat 25 de produse tip napolitana cu cacao, achizitionate in mod aleatoriu si anonim din supermarket-urile de pe…

Citește mai departe

Atentie la E-urile din alimente!

Salajenii care achizitioneaza produse alimentare sunt sfatuti de specialistii in nutritie sa fie foarte atenti la aditivii alimentari. Potrivit inforor.com lista aditivilor alimentari insotita de bolile pe care le provoaca fiecare aditiv-E, in parte, va fi cenzurata cat mai curand. Pana atunci, insa, consumatorii care vor sa aiba grija de sanatatea lor trebuie sa stie…

Citește mai departe

Bauturile energizante contin cel putin trei E-uri

37,5 la suta dintre produse contin un numar de sase aditivi alimentari Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons a realizat in perioada iulie-august 2013 un studiu pe etichetele bauturilor racoritoare tip energizant ce se regasesc pe piata din Romania. Pe parcursul cercetarii au fost…

Citește mai departe

Dioxinele – un pericol real si invizibil pentru sanatatea noastra

Ce sunt dioxinele? Dioxinele sunt un grup de substante complexe, divizate, conform abordarii din legislatia europeana, in 2 clase majore: dibenzo-p-dioxine policlorurate (PCDDs) cu 75 compusi (congeneri), respectiv dibenzofurani policlorurati (PCDFs) cu 135 compusi (congeneri), din care 17 sunt considerati cu risc toxicologic ridicat. Sub denumirea generica de dioxine este inclusa si clasa bifenililor policlorurati…

Citește mai departe

Eticheta s-a dovedit mincinoasa la majoritatea pungilor care contin paine feliata

Comisarii OPC Arges au luat la puricat painea comercializata in judet, iar rezultatele controalelor nu sunt deloc pe placul consumatorilor care erau convinsi ca mananca un produs 100% natural. Eticheta s-a dovedit mincinoasa la majoritatea pungilor care contin paine feliata. S-a demonstrat ca brutarii care isi atrag clientii cu etichete pe care scrie „100% natural“…

Citește mai departe

Pateul vegetal este un pericol pentru sanatate, acesta contine maximul admis de aditivi alimentari admis

Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor trage un semnal de alarma asupra faptului ca pateul vegetal este un adevarat pericol pentru sanatate, deoarece contine maximul admis de aditivi alimentari. Cum suntem in plin post, consumul de pateu si alte alimente vegetale creste considerabil. Se pare insa ca multe dintre acestea nu doar ca nu curata organismului…

Citește mai departe

Targ de produse traditionale si ecologice la Real Cluj-Napoca

Pentru a incuraja productia locala si a avea cat mai multe produse romanesti pe rafturile magazinelor, real,- a lansat anul trecut programul „Produceti Romaneste, Vindem Romaneste”. In ciclul acestui program, de vineri pana duminica inclusiv (3-5 februarie 2012), real,- Hypermarket organizeaza un targ de produse traditionale si ecologice sub genericul „Savoarea gustului de odinoara”, cu…

Citește mai departe

Sucul cu cele mai multe E-uri este Adria Flori de Soc

Potrivit unui studiu realizat de Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania, sucul cu cele mai multe E-uri este Adria Flori de Soc. Cercetatorii au realizat, in cadrul studiului despre bauturile din Romania, teste comparative luand in considerare nivelul continutului de coloranti, conservanti, E-uri si zaharuri, scrie dcnews.ro. Sucul cu…

Citește mai departe

Stii ce risti mancand de la fast-food? | Ulcer – Obezitate – Cancer

Pizza, kebabul, puiul la rotisor sau hamburgerul sunt produse fast-food sarace in nutrienti, dar cu care romaniii isi astampara foamea rapid si ieftin. Libertatea a intocmit un top al caloriilor continute de aceste preparate. Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, a studiat compozitia produselor de la fast-food si poate confirma: sunt periculoase…

Citește mai departe

Ai grija la ceea ce mananci!

Stiai ca, boala de temut, numita cancer poate fi prevenita alegand o alimentatie sanatoasa? In fiecare zi, aproape un milion de elemente cancerigene trec prin… stomac. Ganditi-va cat de predispus este organismul nostru doar in ceea ce priveste digestia. E bine sa citesti eticheta alimentelor inainte de a cumpara produsul. Conform doctorului Mencinicopschi: „Esti ceea…

Citește mai departe

Cancerul din alimente

Efectele cancerigene ale alimentelor rezultate din reziduri sunt coplesitoare, se arata intr-un raport emis de consilierii presedintelui american. Comisia de Boli Cancerigene a adaugat ca pe piata sunt utilizate peste 80.000 de substante chimice artificiale, multe dintre ele nefiiind studiate indeajuns pentru a se vedea daca sunt sigure pentru consum. Cei doi medici americani, oncologul…

Citește mai departe

Adevarat si fals despre alimentele bio

Nu toate produsele ecologice sunt obtinute la fel, iar calitatile alimentelor etichetate cu sigla „natural” nu echivaleaza cu ale celor „bio”. Pentru ca un aliment sa fie considerat biologic trebuie sa nu fie tratat cu produse chimice si sa aiba pe ambalaj metoda de productie folosita si sigla organismului de certificare. La noi in tara…

Citește mai departe

Cum sa elimini cele trei kilograme de E-uri pe care le consumi anual

Scapa de toxine si intinereste-ti trupul printr-o metoda aflata la indemana: detoxifierea Cine ar fi crezut ca tulburarile de somn, durerile de articulatie, stresul, diabetul ori inestetica celulita ar putea avea drept cauza acumularea de toxine in organism? Potrivit specialistilor, putem diminua aceste neplaceri recurgand la o metoda de curatare a organismului, numita detoxifiere. Prof….

Citește mai departe

Gatitul acasa, mai sanatos

Profesorul doctor chimist Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, subliniaza importanta alimentelor ecologice pentru sanatate, fiind de parere ca trebuie sa ne reobisnuim sa mancam mai mult acasa, in familie. Dupa cum a declarat specialistul pentru AGERPRES, nici alimentele ecologice nu sunt suta la suta sanatoase, intrucat contin ingrediente care nu sunt verificate. Mai…

Citește mai departe

Care sunt cele mai toxice alimente din farfurie

Aditivi alimentari, coloranti, zaharuri si un continut bogat in kilocalorii – principalele pericole ascunse in mancare Zilnic mancam diferite produse care au un continut caloric ridicat, ori contin diferiti aditivi alimentari, coloranti sau zaharuri care ne pun sanatatea in pericol, atentioneaza medici nutritionisti. Desi suntem bombardati cu informatii de tipul „lactatele intaresc sistemul osos”, nutritionistii…

Citește mai departe

Pateu cu putina rata

Importatorul produsului „Pate rata cu Porto” incalca legislatia in vigoare atat la nivel european, cat si national. Ingredientele trebuie enumerate in ordinea descrescatoare a cantitatii folosite, iar in acest caz sunt mentionate grasimea si ficatul de rata care au o pondere de sase, respectiv cinci procente. Trucul a fost folosit pentru a distrage atentia de…

Citește mai departe

Taxa fast-food va creste pretul alimentelor cu 20%

Introducerea taxei fast-food ar putea duce la cresterea, in medie, cu peste 20% a pretului la alimente, dar si la disponibilizarea a peste 36.000 de salariati, respectiv 20% din personalul din industria alimentara, potrivit reprezentantilor patronatelor. Presedintele Romalimenta, Sorin Minea, a declarat, luni, in cadrul unei dezbateri publice privind introducerea taxei fast-food, ca pretul alimentelor…

Citește mai departe

Biscuiti hipercalorici

Ikram sunt biscuiti produsi din zahar, ulei vegetal hidrogenat, aditivi alimentari si arome artificiale. Din aceasta cauza au o valoare energetica foarte mare, 504 kcal/100 g. Biscuitii Ulker Ikram sunt un produs dezechilibrat din punct de vedere nutritional, cu un exces de glucide cu index glicemic ridicat si absorbtie rapida. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul…

Citește mai departe

E-urile sunt peste tot

V-ati gandit vreodata ca aditivii alimentari pe care ii inghitim zi de zi sunt substante chimice folosite cu succes, de ani de-a randul, in sute de alte scopuri? Pe langa cosmetizarea hranei, ele sunt utilizate in industria petroliera, in cosmetica, in lubrifierea prezervativelor, in imbalsamarea mortilor. Colorantii chimici de sinteza sunt cei mai utilizati de…

Citește mai departe

Energie din zahar rafinat

Sportivii sunt publicul-tinta al bauturii energizante „Duracell energy drink”, insa continutul mare de zaharuri reprezinta o sursa de stres pentru organismul acestora. „Duracell energy drink” este, dupa cum scrie pe eticheta, un supliment alimentar recomandat celor care fac efort. Din punct de vedere nutritional, produsul este dezechilibrat, avand un exces de glucide cu index glicemic…

Citește mai departe

Rahat cu iarba verde

Rahatul de la Orlando’s este un produs dezechilibrat din punct de vedere nutritional, avand un exces de glucide care streseaza pancreasul endocrin. Mai mult de atat, este folosit un colorant azoic, de sinteza chimica, tartrazina, care este aprig contestat de lumea medicala. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi ne spune ca acesta este incriminat in aparitia sindromului…

Citește mai departe

Salata mincinoasa

Salata de icre de crap „Pestisorul de aur” are o eticheta care induce grav in eroare consumatorul si incalca legislatia in vigoare privind etichetarea produselor alimentare. Hotararea nr. 106/2002, privind etichetarea alimentelor, precizeaza ca ingredientele trebuie trecute pe eticheta in ordinea descrescatoare a cantitatii folosite. Producatorul salatei de icre de crap „Pestisorul de aur” a…

Citește mai departe

Lapte cu cafea si sase aditivi alimentari

Produsul „Zuzu Espresso” contine, pe langa lapte si cafea, aditivi alimentari care pot afecta buna functionare a organismului. Mai mult, in majoritatea magazinelor se gaseste la raionul de lactate, desi nu se incadreaza in aceasta categorie. Prin aceasta asezare este usor accesibil chiar si copiilor, care, vazandu-l langa iaurturi, isi pot imagina ca il pot…

Citește mai departe

Drajeuri chimice

Drajeurile frantuzesti Francia nu sunt recomandate in primul rand copiilor, pentru ca au in compozitie coloranti chimici de sinteza care induc sindromul de hiperactivitate si deficienta de concentrare (ADHD). Principalul ingredient al drajeurilor Francia este zaharul, glucid cu index glicemic ridicat si absorbtie rapida, care afecteaza buna functionare a pancreasului. Acesta va fi nevoit sa…

Citește mai departe

Salam cu rom

Grasimile si zaharurile sunt ingredientele principale ale mixului de salam Zimbo. Pe langa acestea au mai fost adaugati aditivi alimentari, sare si un element-surpriza, rom. Mixul de salam Zimbo este un produs dezechilibrat din punct de vedere nutritional cu un exces de lipide de origine animala, care, consumate excesiv, pun in pericol sanatatea sistemului cardiovascular,…

Citește mai departe

Salata de icre cu sase aditivi

Salata de icre de stiuca Negro 2000 este un produs dezechilibrat din punct de vedere nutritional, cu un exces de lipide de natura vegetala. Icrele au o pondere foarte mica in produs, majoritatea ingredientelor fiind aditivii alimentari. Pentru ca produsul analizat sa aiba o consistenta potrivita, au fost folositi doi gelifianti – guma xanthan si…

Citește mai departe

Iaurt cu mult zahar

Iaurtul Muller Froop contine o cantitate mare de zaharuri (zahar si glucoza), motiv pentru care nu este un produs care poate fi recomandat tuturor categoriilor de consumatori, cum s-ar intampla in cazul iaurturilor simple. Pe eticheta iaurtului Muller Froop scrie ca nu are conservanti si nici coloranti artificiali, ceea ce este adevarat. Insa, aceasta nu…

Citește mai departe