Ministrul Mediului Gratiela Gavrilescu, a semnat contractul pentru Proiectul ”Calea verde spre dezvoltare durabila”

Ministrul Mediului Gratiela Gavrilescu, a semnat contractul pentru Proiectul ”Calea verde spre dezvoltare durabila”

Ministrul Mediului, Apelor si Padurilor, Gratiela Gavrilescu, a semnat, impreuna cu directorul executiv al Agentiei pentru Protectia Mediului Sibiu, Bogdan Trif, contractul pentru Proiectul ”Calea verde spre dezvoltare durabila”, din cadrul Programului RO07 – Adaptare la Schimbari Climatice, finantat prin Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European (SEE) 2009 – 2014. ”Semnarea acestui contract reprezinta un…

Citește mai departe
Ministrul Mediului a semnat contractul pentru "Calea verde spre dezvoltare durabilă"

Ministrul Mediului a semnat contractul pentru „Calea verde spre dezvoltare durabila”

Ministrul Mediului, Apelor si Padurilor, Gratiela Gavrilescu, a semnat ieri contractul pentru Proiectul „Calea verde spre dezvoltare durabila”, de aproape 4,5 milioane euro, ce va transmite informatii actuale legate de adaptarea la schimbarile climatice in special factorilor de decizie care pot beneficia cel mai mult, conform unui comunicat remis redactiei. Valoarea totala eligibila a proiectului…

Citește mai departe
Ministrul Mediului a semnat contractul pentru "Calea verde spre dezvoltare durabilă"

Ministerul Mediului: Valorile radioactivitatii pe teritoriul Romaniei se incadreaza in limite pentru toti factorii de mediu

Valorile radioactivitatii pe teritoriul Romaniei se incadreaza in limitele de variatie ale fondului natural pentru toti factorii de mediu, conform monitorizarii realizate de Agentia Nationala pentru Protectia Mediului (ANPM), in urma scurgerilor radioactive produse la centrala nucleara Zaporojie din Ucraina, a anuntat, miercuri, Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor (MMAP). „Membrii Comitetului ministerial pentru situatii de…

Citește mai departe
Ministerul Mediului: Valorile radioactivit??ii pe teritoriul Românei se încadreaz? în limite pentru to?i factorii de mediu

    Ministerul Mediului: Valorile radioactivitatii pe teritoriul Romanei se incadreaza in limite pentru toti factorii de mediu

    Valorile radioactivitatii pe teritoriul Romanei se incadreaza in limitele de variatie ale fondului natural pentru toti factorii de mediu, conform monitorizarii realizate de Agentia Nationala pentru Protectia Mediului (ANPM), in urma accidentului produs la centrala nucleara Zaporoijie, Ucraina, in data de 28 noiembrie 2014, a anuntat, miercuri Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice (MMSC). Astfel, in…

    Citește mai departe
    Avertismentul climatologilor: Zilele de iarn? grea vor deveni din ce în ce mai rare

    Avertismentul climatologilor: Zilele de iarna grea vor deveni din ce in ce mai rare

    Iernile grele, asa cum le cunosc romanii, vor deveni o amintire. Incalzirea globala, spun climatologii, va face ca zilele din sezonul rece cu temperaturi mai mici sau egale cu 0 grade Celsius sa fie adevarate raritati. Clima temperat-continentala din Romania isi va schimba consistent parametrii, sustin specialistii de la Administratia Nationala de Meteorologie (ANM). In…

    Citește mai departe

    Sibiul va avea o „Calea verde spre o dezvoltare durabila” din bani norvegieni

    Municipiul Sibiu va primi 840 600 de euro nerambursabili pentru dezvoltarea proiectului „Calea verde spre o dezvoltare durabila”. Banii sunt alocati prin Mecanismul Financiar SEE 2009-2014 – EAA Grants Islanda, Lichtenstein, Norvegia. Concret, o parte din bani vor fi folositi in Sibiu pentru instalarea pe sub pamant a unor tubulaturi, in lungime totala de 10…

    Citește mai departe

    Bani europeni pentru „Adaptare la schimbarile climatice“ la Primaria Brasov

    Programul „Adaptare la schimbarile climatice“ consta intr-un proiect predefinit, „Calea verde spre dezvoltare durabila“, dezvoltat de Agentia pentru Protectia Mediului (APM) Sibiu, in parteneriat cu Asociatia Municipiilor si Oraselor din Norvegia, precum si alaturi de primariile Sibiu, Targu Mures si Brasov, Administratia Nationala de Meteorologie si Universitatea „Lucian Blaga“ din Sibiu. Referitor la acest proiect,…

    Citește mai departe

    Trei programe cu granturi SEE de 30 milioane de euro, lansate joi de Ministerul Mediului

    Trei programe finantate prin granturi SEE de 30 de milioane de euro, vizand protejarea biodiversitatii, reducerea substantelor periculoase si adaptarea la schimbarile climatice, au fost lansate joi de Ministerul Mediului, urmand sa se deruleze timp de doi ani. Cele trei programe sunt finantate cu 30 de milioane de euro prin Mecanismul Financiar al Spatiului Economic…

    Citește mai departe

    Proiect pentru prevenirea riscului poluarii cu nitrati

    Ieri a avut loc primul workshop al proiectului Life-Cleanwater, care se desfasoara in perioada 2010 – 2012, „Sistem integrat pentru protectia resurselor de apa amenintate de poluarea cu compusi ai azotului”, cofinantat de Comisia Europeana si Guvernul Romaniei. Evenimentul a fost organizat de catre Administratia Bazinala de Apa Prut-Barlad si Institutul National de Hidrologie si…

    Citește mai departe

    Sistem integrat pentru protectia resurselor de apa amenintate de poluarea cu compusi ai azotului

    Administratia Bazinala de Apa Prut-Barlad si Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor Bucuresti, organizeaza maine, incepand cu ora 9.00, in sala de conferinte a hotelului Ramada din Iasi, primul workshop al proiectului LIFE+ – CLEANWATER : “Sistem integrat pentru protectia resurselor de apa amenintate de poluarea cu compusi ai azotului”, cofinantat de Comisia…

    Citește mai departe

    Am scapat de gaura de ozon

    Filtrul de ozon care protejeaza Pamantul de razele ultraviolete a suferit pierderi de 40% deasupra zonei arctice, mai ales in aceasta iarna, potrivit specialistilor Insa, valorile sunt acum in limite normale, chiar si in zonele usor afectate, potrivit cercetatorului Roxana Bojariu de la Administratia Nationala de Meteorologie (ANM). „Stratul de ozon se afla in acest…

    Citește mai departe

    Norul de cenusa vulcanica nu a afectat calitatea aerului in Romania

    Norul de cenusa vulcanica nu se va situa deasupra teritoriului Romaniei sambata, potrivit ultimelor actualizari ale prognozei elaborate de London Volcanic Ash Advisory (Centrul international de avertizare pentru aviatie, privind cenusa vulcanica), a anuntat Ministerul Mediului si Padurilor. „Conform rezultatului modelului de dispersie si a modelelor atmosferice de prognoza rulate in cadrul Administratiei Nationale de…

    Citește mai departe

    Norul de cenusa vulcanica a parasit mare parte a Europei

    Ministerul Mediului nu a inregistrat depasiri ale valorilor maxim admise de poluanti pe teritoriul Romaniei. Ministerul Mediului si Padurilor informeaza ca, in conformitate cu ultimele actualizari ale prognozei elaborate de London Volcanic Ash Advisory (Centrul international de avertizare pentru aviatie, privind cenusa vulcanica), astazi 22.04.2010, norul de cenusa vulcanica nu se va situa deasupra teritoriului…

    Citește mai departe

    Romania la foc mic

    In urmatoarele decenii, precipitatiile vor scadea cu 20%, iar temperaturile vor creste incet, dar sigur, sustin unii specialisti. Zona Dobrogei se va desertifica in continuare. Cele mai afectate de seceta vor fi sudul si sud-estul Romaniei si zonele extracarpatice. Fenomenele extreme se vor intensifica. Romania a avut parte de o iarna cu zapada cat cuprinde…

    Citește mai departe

    Bucuresti: 15 detinuti vor scoate cainii de la Glina din zapada

    Cinsprezece detinuti de la Penitenciarul Jilava vor ajuta, miercuri, la inlaturarea zapezii de la adapostul de caini de la Glina, informeaza institutia, care precizeaza ca administratia inchisorii poate pune la dispozitie persoane private de libertate pentru dezapezire. Maine, in jurul orei 10.00, 15 detinuti aflati in custodia Penitenciarului Jilava vor ajuta la deszapezirea adapostului de…

    Citește mai departe

    Tara arde si guvernul Boc vrea sa controleze ploile

    Romania are o institutie care se va ocupa de schimbarea vremii. Administratia Sistemului National Antigrindina si de Crestere a Precipitatiilor (ASNACP), infiintata de guvern si subordonata Ministeru lui Agriculturii, se va juca de-a Dumnezeu. Potrivit Hotararii de Guvern 601/2009, publicata in Monitorul Oficial pe 5 iunie, Administratia va aduce ploaia, va alunga norii, va combate…

    Citește mai departe

    Milcovul a secat dintr-o sorbire

    BLESTEM. Localnicii din Valea Milcovului, sat aflat la granita Munteniei cu Moldova, asteapta sa vina ploaia ca sa aiba apa in fantani. In miezul zilei, cand soarele arde cel mai tare muntele si potoleste valtoarea Milcovului, postasul Nelu Boros iese la munca. Cu tolba plina de scrisori, trece tantos podul schilodit de vreme, cel care…

    Citește mai departe

    Ministerul Mediului pregateste un ghid privind adaptarea la efectele schimbarilor climatice

    Previziunile climatice realizate de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) stau la baza realizarii ghidului „Adaptarea la efectele schimbarilor climatice in perioada 2009-2030”, ce va fi publicat in aprilie, a declarat ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi. „La sfarsitul lunii aprilie vom publica pe site-urile Ministerului Mediului si Administratiei Nationale de Meteorologie primul document care identifica, pentru specificul…

    Citește mai departe

    Vom sti ce fel de aer respiram

    Administratia Nationala de Meteorologie se va ocupa de acum inainte nu numai de starea vremii, ci si de poluarea aerului din Bucuresti. Mai exact, specialistii vor putea stabili calitatea aerului pentru urmatoarele 24-48 de ore. In functie de aceasta prognoza, autoritatile pot preveni sau alerta populatia in privinta afectiunilor respiratorii, de pilda. Sursa: TVR

    Citește mai departe

    Vremea va putea fi controlata si in Romania

    Legea privind modificarea artificiala a vremii in scopul reducerii riscurilor aduse de fenomenele meteorologice a fost publicata in Monitorul Oficial. De aici inainte va fi posibila si in Romania interventia in atmosfera, pentru modificarea vremii. Astfel ca se va putea desfiinta grindina, creste precipitatiile local sau pe zone extinse din teritoriu, deasemenea se va putea…

    Citește mai departe

    Harta vanturilor si a soarelui

    Romania are harta eoliana si harta solara, astfel ca investitiile in „energie verde” vor putea fi pozitionate in zonele cu cel mai mare potential din acest punct de vedere. Ministrul Mediului, Attila Korodi, a prezentat, ieri, aceste harti, precizand ca tara noastra are de atins tinte destul de ambitioase privind consumul de energie din resurse regenerabile.

    Citește mai departe