Comisia Europeana NU SUSTINE INCINERAREA deseurilor

Comisia Europeana a publicat in 26 ianuarie o comunicare cu privire la rolul energiei din deseuri in economia circulara. Textul ofera clarificari cu privire la implementarea ierarhiei deseurilor si ghidare pentru statele membre in scopul evitarii unor probleme precum supracapacitatea de incinerare si reducerea ratelor de reciclare cu care se confrunta in prezent, in special, statele…

Citește mai departe

Protest impotriva poluarii: Azo promite schimbarea in bine

Aproape 400 de targumureseni au participat joi, 13 august, la protestul organizat de Asociatia ”21 Decembrie – Oras Martir” Targu-Mures si grupul civic ”Opriti Poluarea de la Azomures”. Va prezentam, in randurile care urmeaza, filmul evenimentelor petrecute in fata Palatului Administrativ din Targu-Mures. Ora 16.48 – Mai sunt 12 minute pana la ora anuntata pentru inceperea…

Citește mai departe

Ministrul Mediului, despre Sebes: Vrem locuri de munca, dar nu cu riscul de a imbolnavi populatia

In Sebes, la inceputul anului, timp de trei luni, localnicii au iesit in strada pentru a-si cere dreptul la aer curat si a opri deschiderea de catre Kronospan a unei noi fabrici de formaldehida, substanta clasificata de un Regulament al Comisiei Europene drept cancerigena si mutagena. Saptamana trecuta, ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu, a organizat o…

Citește mai departe

Parcul Natural Gradistea Muncelului-Cioclovina, comoara naturii de la poalele Masivului Sureanu

Drumuri rustice, zone arabile intinse, paduri si situri arheologice unice deschid peisajul de poveste pe care il ofera calatorului Parcul Natural Gradistea Muncelului – Cioclovina. Reper important pe lista patrimoniului natural al Romaniei, zona delimitata de varfuri montane cu goluri carstice si cursuri de apa de cand lumea atrage anual turisti de peste tot. Cine…

Citește mai departe

Campania „Opriti poluarea in Sebes!“ continua cu un nou mars de protest, duminica 26 aprilie

Campania „Opriti poluarea in Sebes!“ continua la Sebes cu o noua actiune civica de amploare impotriva poluarii, de aceasta data fiind inclus si un mesaj ferm impotriva defrisarilor masive. Protest anti poluare Kronspan la Sebes (142)Au trecut mai bine de trei luni de la primul mare protest impotriva poluarii din 11 ianuarie, acesta fiind urmat…

Citește mai departe

Amber Gardens, primul proiect rezidential cu locuinte verzi de lux din Romania

Amber Gardens, primul proiect rezidential cu locuinte verzi de lux din Romania, a inregistrat vanzari record in primele luni ale acestui an. Vanzarile confirma o cerere din ce in ce mai mare pentru locuinte eficiente energetic, care au in acelasi timp o calitate deosebita, un design modern si raspund preocuparii sporite pentru confort si sanatate….

Citește mai departe
Luna padurii - regenerari, impaduriri si completari

Luna padurii – regenerari, impaduriri si completari in Caras Severin

Pepinierele din judet au functionat din plin iar puietii au fost plantati acolo unde era nevoie. La nivelul judetului, programul stabilit de catre Directia Silvica in „Luna plantarii arborilor” pentru anul 2015 prevede executarea unor lucrari de impaduriri, completari si refacere pentru care se vor utiliza peste 1.250.000 de puieti forestieri. „985.000 de puieti sunt…

Citește mai departe

Promovarea valorilor ecologice europene la nivel local in Republica Moldova

Centru National de Mediu (CNM) este un ONG care lucreaza in domeniul protectiei mediului in Republica Moldova si pledeaza pentru promovarea standardelor ecologice europene la nivel national. Este evident ca numai valorile europene ar putea schimba situatia generala spre mai bine in Republica Moldova, inclusiv in domeniul mediului. Republica Moldova ar putea depasi fenomenul coruptiei,…

Citește mai departe
Salvati bradutii de Craciun

Salvati bradutii de Craciun

Elevii din trei clase de la Scoala Gimnaziala “Alexandru Ioan Cuza” au impartit fluturasi in centrul orasului, prin care i-au indemnat pe romascani sa aleaga un brad artificial de Craciun, in locul unuia natural. In luna decembrie se desfasoara concursul regional “Craciunul copiilor”, proiect initiat de Scoala Gimnaziala “Alexandru Ioan Cuza” din Roman. Scopul concursului…

Citește mai departe
Dezbatere: Microhidrocentralele de pe râurile Mara ?i Cos?u, energie verde sau dezastru ecoturistic în Maramure?ul Istoric?

Dezbatere: Microhidrocentralele de pe raurile Mara si Cosau, energie verde sau dezastru ecoturistic in Maramuresul Istoric?

Va invitam sa participati la dezbaterea publica “Microhidrocentralele de pe raurile Mara si Cosau, energie verde sau dezastru ecoturistic in Maramuresul Istoric?” in cadrul careia se va pune in discutie un subiect de stricta actualitate pentru comunitatile locale. Evenimentul are loc duminica, 8 iunie, incepand cu ora 12.30, la Caminul cultural din Sat Sugatag. Aceasta…

Citește mai departe
Green Revolution informeaza populatia despre poluarea aerului

Green Revolution informeaza populatia despre poluarea aerului

Autoritatile locale si locuitorii Bucurestiului sunt asteptati de miercuri, pana la sfarsitul lunii septembrie, sa devina participanti in cadrul proiectului de educare si constientizare publica a calitatii aerului ‘Respira Adanc’, lansat in premiera de Asociatia Green Revolution, in parteneriat cu Fundatia Carl von Linde. Proiectul isi propune ca, in perioada 21 mai — 30 septembrie…

Citește mai departe
Vrancea a pierdut 30 de mii de hectare de p?dure

Asociatia Green Revolution lanseaza “Respira Adanc”

Asociatia Green Revolution in parteneriat cu Fundatia Carl von Linde lanseaza miercuri, 21 mai, ora 10:00, «Respira Adanc», un proiect de educare si constientizare publica a importantei calitatii aerului. In perioada 21 mai – 30 septembrie, proiectul isi propune sa atraga atentia publicului larg, dar si a aut oritatilor asupra importantei adoptarii unor masuri legale…

Citește mai departe
Centrul natura: Despre etichete – sau ”sunt vegetarian” ori ”carnivor”

Centrul natura: Despre etichete – sau ”sunt vegetarian” ori ”carnivor”

Oamenilor le place foarte mult sa ”eticheteze” tot. Sa gaseasca cuvinte care sa defineasca orice din lumea si din realitatea pe care o percep. De fapt – partea din om care adora sa puna ”etichete” – este MINTEA. Mintea omeneasca este un computer fabulos – care functioneaza exact pe principiile ”jucariilor” electronice ce ne-au cucerit…

Citește mai departe
Calitatea aerului în marile aglomer?ri urbane continu? s? se degradeze

Calitatea aerului in marile aglomerari urbane continua sa se degradeze

Calitatea aerului in marile orase din lume continua sa se degradeze, ceea ce creste riscul pentru sanatatea locuitorilor, potrivit unui raport al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) dat publicitatii miercuri, relateaza AFP. Potrivit acestui studiu efectuat in 1.600 de orase din 91 de tari, numai 12% din populatia totala a acestor aglomerari urbane respira un…

Citește mai departe
8 motive pentru care ar trebui sa-ti iei plante de apartament

Cum sa-ti faci o oaza de aer curat la tine acasa. 3 plante care te ajuta sa respiri mai bine, chiar daca locuiesti intr-un oras poluat

Dupa ce a fost diagnosticat cu „alergie la aerul din Delhi“, orasul indian in care locuia, cercetatorul Kamal Meattle a descoperit, impreuna cu o echipa de oameni de stiinta, combinatia ideala pentru a crea aer curat in propria casa. Cu 17 ani in urma, Kamal Meattle a fost diagnosticat cu aergie la aerul capitalei indiene…

Citește mai departe

Elevii devin ambasadori pentru o planeta curata prin competitia nationala Fabrica de aer curat

Junior Achievement Romania si Mega Image deschid inscrierile pentru cea de-a doua editie a unei competitii nationale de educatie ecologica pentru elevi de gimnaziu. Profesori si elevi din toata tara vor concura pentru titlul Fabrica de aer curat, contribuind la reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, prin comportament responsabil si evenimente de mediu…

Citește mai departe

CE lupta contra poluarii aerului, principala cauza de deces prematur in UE

Comisia Europeana a adoptat miercuri, 18 decembrie, un pachet de masuri destinate combaterii poluarii aerului. Noile masuri vizeaza actualizarea legislatiei existente in domeniu in vederea reducerii emisiilor nocive si a impactului pe care acestea il au asupra sanatatii umane si mediului inconjurator. Punerea in aplicare a noilor masuri adoptate de CE lupta contra poluarii aeruluiCE…

Citește mai departe

In acest an, Saptamana Mobilitatii Europene va avea loc sub deviza Aer curat – E randul tau!

In perioada 16-22 septembrie, in Oradea vor avea loc o serie de manifestari in acest sens. Saptamana Mobilitatii Europene este o campanie anuala privind mobilitatea urbana durabila, organizata de Secretariatul european de coordonare, cu sprijinul directiilor generale pentru Mediu si Transport al Comisiei Europene. Intre 16 si 22 septembrie 2013, Saptamana Mobilitatii Europene reprezinta oportunitatea…

Citește mai departe

Incepe Saptamana Europeana a Mobilitatii

Din 16 si pana pe 22 septembrie, se va organiza la Oradea „Saptamana Europeana a Mobilitatii”, un eveniment conceput pentru a incuraja autoritatile sa promoveze masuri de transport sustenabile si cetatenii sa foloseasca mijloace alternative de transport, cu scopul de a imbunatati starea mediului si calitatea vietii in orase. In cadrul actiunilor dedicate Saptamanii Europene…

Citește mai departe

Ministerul Mediului va finanta amenajarea parcurilor din Drobeta-Turnu-Severin

Ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice, Rovana Plumb, a declarat ca ministerul pe care il conduce ia in calcul finantarea amenajarii parcurilor din municipiu, dat fiind gradul de poluare produs de Termocentrala de la Halanga. Referindu-se la problemele de mediu care se inregistreaza la Romag-Termo, ministrul Rovana Plumb a declarat ca emisiile de dioxid de sulf…

Citește mai departe

Contactul cu natura iti aduce numeroase beneficii atat la nivel fizic, cat si psihic, intelectual si social

Miscarea in aer liber este o alternativa exceptionala la sesiunile extenuante de antrenamente in sala de fitness. Sa practici sport este sanatos indiferent de mediul ambiant, totusi contactul cu natura iti aduce numeroase beneficii atat la nivel fizic, cat si psihic, intelectual si social. Miscarea in aer liber este o alternativa exceptionala la sesiunile extenuante…

Citește mai departe
35 de gr?dini?e ?i 35 de ?coli înscrise în programele de educa?ie ecologic?

Clasele de gimnaziu din Romania devin fabrici pentru un viitor curat

Mega Image si Junior Achievement Romania lanseaza competitia prin care clase de gimnaziu din toata tara devin “fabrici pentru un viitor curat” Profesorii si elevii participanti contribuie la reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera prin comportament responsabil si activitati ecologice Organizatorii competitiei vor premia cele mai responsabile clase si scoli la Ateneul Roman,…

Citește mai departe

Crosul Padurii, eveniment caritabil pentru cresterea Padurii Copiilor

Crosul Padurii este un eveniment sportiv de strangere de fonduri cu traditie pentru programul „Adopta un copac!”, organizat de ViitorPlus – asociatia pentru dezvoltare durabila. Cu fondurile obtinute se va continua activitatea de plantare a cate unui puiet pentru fiecare nou-nascut din Romania. Asociatia ViitorPlus si partenerii sai organizeaza ce-a de-a IV-a editie a Crosului…

Citește mai departe