Beneficiile consumului moderat de bere

Considerata aliment, berea este bogata in substante nutritive care sunt benefice pentru organism, conditia care trebuie respectata fiind ca in cazul oricarui alt aliment: moderatia! Avand in compozitia sa vitamine (B1, B2, B3, B6, B9, C), minerale (potasiu, magneziu, fier, sodiu, sulf, siliciu), acizi organici, alcool etilic, dextrine, azot solubil, substante amare, substante tanante, antioxidanti,…

Citește mai departe

Sanatate: Sparanghelul reduce aparitia bolilor de inima

Sparanghelul, o planta perena, ofera organismului numeroase beneficii. Este bogat in potasiu, vitaminele A si K, acid folic si fibre, nu contine colesterol sau grasimi. Datorita continutului in vitamina K, sparanghelul ajuta la prevenirea osteoporozei si osteoartritei. De asemenea, contribuie la formarea oaselor, la repararea acestora, dar si la sinteza osteocalcinei. Sparanghelul are efecte pozitive…

Citește mai departe
Plantele recurg la 'calcule' aritmetice pentru a supravie?ui noaptea

Trandafirul intareste sistemul imunitar si protejeaza ficatul de diferite afectiuni

Trandafirul este cunoscut in lumea intreaga ca un simbol al dragostei dar putini stiu ca acesta poate fi folosit si pentru a trata unele boli. Datorita continutului bogat de vitamina C, trandafirul intareste sistemul imunitar si protejeaza ficatul de diferite afectiuni. Puterea tamaduitoare a trandafirului sta in parfum si petale, care sunt bogate in acid…

Citește mai departe
Ceaiul de hrean, consolideaza plamanii si reduce riscul de dezvoltare a diferite tipuri de cancer

Hreanul cel tamaduitor

Radacina de hrean este foarte bogata in vitamine (in special C si complexul B) si minerale , contine subsatnte antibiotice naturale, enzime, fitohormoni. Cunoscut inca din vremea antichitatii, leac pretuit de greci si romani, hreanul era o planta raspandita si la daci, care ii spueau usturonila. Frunzele crude, legate pe frunte alungau durerule si limpezeu…

Citește mai departe