Cercetatorii au gasit o alta intrebuintare gunoiului de grajd. Apa curata din balegar de vaca

Cercetatorii au gasit o alta intrebuintare gunoiului de grajd. Apa curata din balegar de vaca

Balegarul este astazi utilizat pe larg pentru producerea de ingrasaminte si energie. Insa oamenii de stiinta de la Universitatea din Michigan au dezvoltat o nou tehnologie, care produce apa curata din gunoiul de grajd. Inventia va deveni deosebit de importanta mai ales in regiunile aride ale planetei. „O mie de vaci produc aproximativ 38.000 de…

Citește mai departe

Cele mai bune antibiotice naturale si antivirale

Sir Alexander Fleming a descoperit puterea antibacteriana a mucegaiului in Penicillium notatum in 1928. Chiar daca si-a dovedit eficienta in distrugerea stafilococului auriu ( Staphylococcus aureus) si alte bacterii nocive, industria farmaceutica a renuntat incetul cu incetul la recompensa oferita de natura, venind cu multe alte inventii – cosmarul anitibioticelor moderne, care cauzeaza la fel…

Citește mai departe

Incalzirea climei ar putea favoriza bolile infectioase

Incalzirea globala are si poate avea in continuare multiple consecinte. Recorduri de temperatura, lacuri in locuri banchizelor de gheata topite de apa oceanelor, tot mai calda. Schimbarile climatice ar putea, de asemenea, bulversa industria viticola. Si inca ceva. Mult mai grav. Revista Time a preluat un articol din publicatia Science, potrivit caruia incalzirea globala ar…

Citește mai departe

SUA utilizeaza in productia de alimente aproximativ 15.000 de tone de antibiotice, anual

Statele Unite ale Americii utilizeaza in productia de alimente aproximativ 15.000 de tone de antibiotice, anual. Utilizarea antibioticelor in cresterea animalelor reprezinta 80% din totalul antibioticelor vandute in Statele Unite, iar folosirea inutila a antibioticelor la animale crescute pentru carne (vaci, porci, gaini si curcani) este o forta motorie majora care sta in spatele dezvoltarii…

Citește mai departe

Pericolele aerului conditionat – iata cum va poate afecta sanatatea sistemul de climatizare din masina

Aerul conditionat a devenit deja o dotare standard pentru multe dintre masinile noi, insa multi sunt mai constienti de efectele sale asupra consumului de carburant decat de cele asupra sanatatii. Asa incat lucrurile trebuie luate foarte in serios: implicatiile folosirii necorespunzatoare a climatizarii reprezinta o amenintare serioasa pentru sanatate. Conform cercetatorilor, principalele pericole sunt mucegaiul…

Citește mai departe

Ucigasii din bucatarie

Ambalajele, vesela, tigaile, ustensilele de curatat si multe alte obiecte pentru uz casnic sunt ucigasii nebanuiti din bucataria noastra. Mai multe rapoarte ale Uniunii Europene si numeroase studii realizate de cercetatori ne avertizeaza ca in bucatarie nu mai suntem de mult in siguranta. Din contra, cu toate mijloacele tehnologiei casnice moderne, cu toate substantele de…

Citește mai departe

Europa devine un „punct fierbinte” pentru infectii emergente, in timp ce cele tipice climatului tropical avanseaza catre nord

Europa devine un „punct fierbinte” pentru infectii emergente, in timp ce cele tipice climatului tropical avanseaza catre nord, potrivit unei cercetari care stabileste o legatura intre schimbarile climatice la nivel global si raspandirea bolilor, relateaza Financial Times in editia electronica. Conditiile de mediu in schimbare au facilitat raspandirea unor bacterii si unor transmitatori de boli…

Citește mai departe
Cum s? înt?rim imunitatea?

9 metode pentru intarirea imunitatii

Organismul uman este alcatuit din numeroase sisteme cu functii definite, care interactioneaza intre ele stimuland, inhiband, regland la randul lor alte sisteme.  Sistemul care apara acest circuit din organism de agentii patogeni care ar putea influenta negativ, se numeste sistemul imunitar . El primeste „informatii” de la celelalte sisteme atunci cand acestea sunt „in pericol ” si intra…

Citește mai departe

Baile zilnice sunt nesanatoase

In capetele dusurilor se acumuleaza bacterii care pot deveni fatale pentru plamanii nostri, afirma microbiologii americani. „Desi baile zilnice revigoreaza si curata milioane de americani, acestia se pot alege in acelasi timp cu bacterii cu potential patogen”, informeaza site-ul ScienceDaily, citand un studiu realizat la Universitatea din Colorado. Biologii au analizat in laborator probe luate…

Citește mai departe

Strategia UE in materie de sanatate animala pentru perioada 2007-2013

Biosecuritatea este o parte esentiala a Strategiei UE in materie de sanatate animala pentru perioada 2007-2013, care furnizeaza cadrul pentru masurile privind sanatatea animala si bunastarea animalelor la nivelul UE pentru perioada mentionata. Dat fiind impactul devastator pe care izbucnirile unor epidemii grave le pot avea asupra fermierilor, asupra societatii si asupra economiei, strategia pentru…

Citește mai departe

Camembert cu fosfati

Cumparatorii cremei de branza Camembert vor avea impresia ca achizitioneaza un produs care nu le poate pune in pericol sanatatea. Numai ca, daca vor citi cu atentie eticheta, vor constata ca are in compozitie aditivi alimentari din categoria celor periculosi. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, spune ca produsul analizat este dezechilibrat…

Citește mai departe