Remus Cernea a depus la Senat un proiect legislativ privind interzicerea tehnologiilor de minerit pe baz? de cianuri

Remus Cernea a depus la Senat un proiect legislativ privind interzicerea tehnologiilor de minerit pe baza de cianuri

Deputatul independent Remus Cernea a depus marti, la Senat, un proiect pentru modificarea Legii minelor care prevede interzicerea tehnologiilor de minerit pe baza de cianuri. In initiativa legislativa, care este semnata de 40 de parlamentari din toate grupurile, deputatul Remus Cernea cere interzicerea utilizarii tehnologiilor de minerit pe baza de cianuri in orice etapa a…

Citește mai departe

Firmele ecologice, investitii de viitor

Traim intr-o societate de consumatori, iar uneori, pretul nu este atat de evident incat s-ar parea la prima vedere. Multi romani pierd din vedere faptul ca fiecare gest sau atitudine poate avea repercusiuni mai tarziu asupra sa si a mediului in care traiesc. Pentru ca au sesizat potentialul firmelor ecologice, zeci de antreprenori dezvolta afaceri…

Citește mai departe

Garda de Mediu a amendat cu 60.000 de lei societatea Moldomin, vinovata de poluarea cu metale grele care a afectat Serbia. Ministrul Mediului nu a cunoscut situatia

Ministrul Mediului din Serbia, Oliver Dulic sustine ca a luat legatura cu omologul sau roman, pentru a se pune capat, cat mai grabnic, poluarii de la Moldova Noua. Ministrul Mediului din Romania, Laszlo Borbely a negat, pentru Gandul, faptul ca ar fi fost contactat de Dulic si sustine ca nu cunoaste sa existe probleme la…

Citește mai departe

Transporturile in contextul modificarilor globale de mediu

Probleme de mediu generate prin transporturi Mediul are o alcatuire sistemica, ceea ce inseamna ca orice modificare indusa uneia dintre componentele sale atrage la randul sau modificari in celelalte componente.Transporturile induc modificari in sistemul resurselor (hidrice, aer, materii prime, de recreere). Aceste modificari afecteaza la randul lor alte activitati umane. Prin cresterea concentratiei de gaze…

Citește mai departe

Praful ne inghite copiii

AVERTIZARE. In sase luni, concentratiile de dioxid de azot si de praf au depasit cotele admise pentru un an intreg. Incidenta astmului bronsic la copiii sub 14 ani a crescut, in Bucuresti, de la 5% la 7%, in ultimii cinci ani. In termeni medicali, cresterea este spectaculoasa, iar medicii pediatri sunt de acord cu premisa…

Citește mai departe

Combaterea poluarii

Din cauza multor tragedii ale mediului inconjurator, de la jumatatea secolului XX, multe natiuni au instituit legi cuprinzatoare proiectate pentru a repara distrugerile anterioare ale poluarii necontrolate si pentru a preveni viitoarele contaminari ale mediului. In Statele Unite a fost creat Actul pentru Aer Curat (Clean Air Act – 1970) prin care se reduceau semnificativ…

Citește mai departe

Poluanti ai atmosferei

Prin poluarea atmosferei se intelege, atat introducerea unor poluanti in acest mediu suport cat si schimbarea ponderii unor compusi care se gasesc obisnuit in atmosfera (CO2 de exemplu). Emisia reprezinta introducerea unui poluant in mediul suport, gaz, lichid sau solid, provenind de la o sursa, dar termenul se refera si la aportul de radiatii electromagnetice…

Citește mai departe
Zece elevi olimpici din Ia?i se preg?tesc s? lanseze un satelit ecologic

Efectul de…aer poluat

Multitudinea factorilor care concura la realizarea unui anumit nivel de poluare, intr-un areal dat, explica marea variabilitate in timp si spatiu a concentratiei substantelsr cu efect poluant, emise in atmosfera, ca rezultat al activitatilor antropice. Din punct de vedere al influentei exercitate de poluantii atmosferici asupra starii de sanatate a mediului, se pot distinge doua…

Citește mai departe