Floarea-de-col?, regina Carpa?ilor

Floarea-de-colt, regina Carpatilor

Una din minunile muntiolor nostri, Floarea-de-colt este una din plantele protejate. A o rupe de pe stancile Bucegilor este o crima. Poti insa sa-i culegi semintele care se formeaza in septembrie. Plantate intr-un sol sarac, calcaros, in curtile caselor de la munte sansele sa creasca si sa infloreasca sunt maxime. Floarea-de-colt se intalneste din Pirinei…

Citește mai departe
V-ar tenta sa dormiti o noape cu o haita de lupi?

    V-ar tenta sa dormiti o noape cu o haita de lupi?

    Orasul Rhodes din Franta cu parcul animalier Sainte-Croix (Moselle) este adresa pentru care toata lumea simte atractie, deoarece propune o experienta unica in Europa, traita in natura. Mai exact, dormitul alaturi de o haita de lupi. In padure, patru adaposturi – cabana vanatorului, vizuina semiingropata a lupilor gri, Jack London Lodge si Yellowstone Lodge, doua…

    Citește mai departe

    Secarea zonelor umede din Rezervatia naturala de la Reci alerteaza autoritatile locale

    Zonele umede din cadrul Rezervatiei naturale ‘Mestecanisul’ de la Reci, care constituie habitatul unor specii rare de animale, pasari si plante ocrotite de lege, sunt in pericol de disparitie din cauza scaderii nivelului panzei freatice, avertizeaza conducerea Centrului judetean pentru protectia naturii, dezvoltare rurala si salvamont din cadrul Consiliului Judetean Covasna. Potrivit unui studiu topografic…

    Citește mai departe
    Masacrul rinocerilor albi din Africa de Sud. Braconierii au dat din nou iama în exemplarele din Parcul Na?ional Kruger

    Masacrul rinocerilor albi din Africa de Sud. Braconierii au dat din nou iama in exemplarele din Parcul National Kruger

    Cel mai mare mamifer terestru, dupa elefant, rinocerul alb este un animal impresionant. In prezent, gigantul supravietuieste in mai multe parcuri protejate din Africa. Marele Rinocer Alb este, de altfel, si cea mai numeroasa dintre cele cinci specii de rinoceri care au supravietuit pana in zilele noastre. Insa, protectia de care ar trebui sa beneficieze…

    Citește mai departe

    SUA: Eforturi mari pentru salvarea cocorului alb, cea mai mare pasare din America de Nord

    Cocorii albi (Grus americana), cele mai mari pasari de pe continentul nord-american, au disparut aproape in intregime din Statele Unite acum peste un secol, fiind vanati pana la limita disparitiei si pierzindu-si habitatul cand oamenii au asanat mlastinile ca sa le transforme in teren arabil, relateaza mierrcuri AFP. In anii ’40 mai traiau in libertate…

    Citește mai departe
    Administrarea dup? ureche a vitaminei D le poate provoca celor mici pietre la rinichi

    Administrarea dupa ureche a vitaminei D le poate provoca celor mici pietre la rinichi

    Administrarea dupa ureche a vitaminei D le poate provoca celor mici pietre la rinichi. Lipsa soarelui ii poate face rahitici, excesul le arde pielea. Chiar daca este blamat pentru cres­terea cazurilor de cancer de piele, soarele ramane un stimulant important al imunitatii corpului. Iar copiii sunt principalii beneficiari: soarele ii ajuta la sintetizarea vitaminei D…

    Citește mai departe
    Papagalii cacadu renunta la a mânca imediat alune pentru a primi dup? o perioad? de timp ni?te alune mai bune

    Papagalii cacadu renunta la a manca imediat alune pentru a primi dupa o perioada de timp niste alune mai bune

    Papagalii cacadu sunt capabili de autocontrol, renuntand la a manca imediat alune pentru a primi dupa o perioada de timp niste alune mai bune, conform unui nou studiu care demonstreaza in premiera ca niste pasari cu un creier de dimensiuni mici sunt capabile de un comportament asociat de obicei oamenilor si animalelor cu creiere de…

    Citește mai departe

    Geoingineria si schimbarile climatice

    De la umbrelele solare la inmultirea algelor pana la densitati uriase, exista o multime de idei pentru racirea planetei. Dar exista oare si pericole ascunse? Geoingineria – interventia pe scara larga asupra sistemului climatic planetar – poate oferi unele raspunsuri. OOPS. Noi nu am vrut-o, dar se pare ca am imbolnavit planeta. Ce putem face…

    Citește mai departe

    Proiectul „Educatie pentru mediu, educatie pentru sanatate“ continua la Scoala Bicazu Ardelean

    Intitulat Educatie pentru mediu, educatie pentru sanatate, al doilea proiect consecutiv pe teme de constientizare privind problematica mediului inconjurator si importanta protectiei naturii, implementat de Scoala cu clasele I – VIII Bicazu Ardelean pe perioada anilor 2011-2012, isi deruleaza activitatile cu succes, conform graficului prestabilit. Rod al unei echipe manageriale inimoase, in frunte cu profesor…

    Citește mai departe

    Vinuri ecologice de pe Dealul Istrita la Targul cu Bunatati din Sinaia – 7-9 sept

    Ne reintoarcem la Sinaia in acest week-end, din 7 pana in 9 septembrie, tot in fata magazinului Winmarkt. La aceasta editie ne face placere sa va prezentam sa degustati vinurile celor de la Domeniile Franco Romane, printre care se gasesc si vinuri ecologice. Domeniile Franco Romane – Comuna Breaza – judetul Buzau Suprafetele viticole ale Domeniilor…

    Citește mai departe

    Vladimir Putin va ghida din deltaplan un card de cocori albi, in pericol de disparitie

    Presedintele rus Vladimir Putin, care a ajutat la capturarea unui tigru siberian sau a pozat alaturi de un urs polar, va participa la proiectul ”Zborul sperantei”, destinat pastrarii in Peninsula Yamal (Siberia) a cocorilor albi, pe cale de disparitie, informeaza Vocea Rusiei. Presedintele va incerca sa joace rolul de lider al cocorilor albi crescuti in…

    Citește mai departe

    Norii albi previn incalzirea globala

    Norii albi care plutesc deasupra marilor orase ar putea deveni o imagine obisnuita oriunde daca lumea decide sa aplice o solutie de geoinginerie pentru a preveni incalzirea globala si a crea o planeta mai racoroasa. Oamenii de stiinta suspecteaza de mai multa vreme ca o mult discutata tehnica de geoinginerie – raspandirea unor particule miniscule…

    Citește mai departe

    China a inaugurat primul centru de salvare a delfinilor albi, pe cale de disparitie

    Primul centru de salvare si de inmultire a delfinilor albi, amenintati cu disparitia, a fost inaugurat sambata, in statiunea Xiamen. Delfinul alb din China / FOTO: hkheritage.org Centrul poate gazdui intre patru si sase delfini albi, a declarat Pan Shijan, viceprimarul din Xiamen, potrivit Xinhua. Inainte de infiintarea lui, veterinarii erau obligati sa elibereze delfinii…

    Citește mai departe

    Echipa verde de la Scoala „Stefan cel Mare” a iesit la curatenie

    Elevii Scolii generale ” Stefan cel Mare” insotiti de trei cadre didactice au participat astazi la o actiune ecologica. Echipa verde a Scolii ” Stefan cel Mare” din Alexandria, coordonata de invatatoarele Elena Croitoru, Liliana Catruna si Gabriela Goran a derulat astazi a treia activitate din cadrul Proiectului Educational si Concursului National ” Scoli pentru…

    Citește mai departe

    Omega 3 previne cancerul de colon

    Cei care mananca peste si alte alimente bogate in acizii grasi Omega 3 au un risc mai redus de a face cancer de colon, arata un studiu recent publicat in American Journal of Epidemiology. Mai multe cercetari care au avut ca subiecti atat animale, cat si un esantion redus de persoane, sugereaza ca suplimentele care…

    Citește mai departe

    Ursii polari, amenintati de topirea gheturilor

    Faimoasele mamifere risca sa nu se mai poata adapta de data aceasta la cresterea temperaturii globale. In ultima etapa a Erei Glaciare, cand clima a inceput sa se incalzeasca, ursii polari s-au adaptat. Acum, nu mai sunt norocosi. Ursii polari s-au transformat intr-un simbol al campaniilor menite sa atraga atentia asupra amenintarii incalzirii globale. Ecologistii…

    Citește mai departe