Numarul de pesti al planetei scade drastic

Numeroase funduri marine „seamana azi cu niste zone industriale ruinate”, atrage atentia Daniel Pauly, unul dintre cei mai mari biologi marini ai lumii, avertizand ca Statelor Unite le mai raman doar zece ani pentru a pune capat ravagiilor provocate de pescuit si de poluare. „Fundurile marine ale platourilor continentale sunt, azi, ca niste zone industriale…

Citește mai departe

Astenia de primavara

A venit primavara! Pazea incep asteniile. Oboseala acuta, tristetea, comportamentul alimentar haotic, insomnia, nervozitatea, cefaleea, palpitatiile, scaderea memoriei, depresia usoara toate sunt semnele asteniei de primavara. Primavara este un anotimp mai dificil pentru unii dintre noi. Organismul este epuizat, lipsit de vitalitate si forta din cauza carentelor alimentare, deoarece iarna se consuma multe alimente conservate,…

Citește mai departe

Cancerul la stomac

Cancerul de stomac este un cancer frecvent si grav, care se dezvolta din celulele glandelor ce captusesc peretele intern al stomacului (mucoasa). Cancerul de stomac mai este cunoscut si sub numele de adenocarcinom de stomac. El se afla pe locul doi in lume in topul cancerelor, imediat dupa cancerul bronho-pulmonar. Cancerul de stomac este mai…

Citește mai departe

Laptele matern este toxic!

Parea sa fie o adevarata axioma faptul ca nimic nu e mai sanatos si hranitor pentru bebelusi decat laptele matern. Iata insa ca cercetatorii danezi vin sa spulbere aceasta teorie. Testele facute de ei au aratat ca o cantitate deloc neglijabila de substante toxice se transfera de la mama la copil prin alaptare. Intr-unul dintre…

Citește mai departe

10 Motive pentru a consuma produse ecologice

1.PROTEJAREA GENERATIILOR VIITOARE Copiii sunt expusi de patru ori mai mult decat adultii la efectul cel putin a opt pesticide des folosite, cauzatoare de cancer. Alegerea alimentelor facute acum de Dumneavoastra, va avrea impact asupra sanatatii copiilor Dumneavoastra in viitor. 2.PREVENIREA EROZIUNII SOLURILOR Estimarile Serviciului de Conservare a Solurilor arata ca peste trei milioane de…

Citește mai departe

Pentru tensiune folositi ulei de masline!

Dureri de cap, oboseala, amorteli si ameteli. Acestea sunt doar cateva dintre simptomele celei mai frecvente boli cronice din Romania: hipertensiunea arteriala. Maladia este unul din principalii factori de risc pentru infarctul miocardic si afecteaza vederea, vasele de sange, rinichii. Libertatea iti vine in ajutor si iti prezinta tot ce trebuie sa stii pentru a…

Citește mai departe

Produse bio – Verde si la cumparaturile online!

Vizitati magazinul bio online www.Biolateria.ro Peste 3.000 de produse bio sau produse naturiste de la cei mai premiati producatori Bio din lume. Magazinul de produse bio Cosul Verde (primul magazin de produse exclusiv bio din Cluj Napoca) anunta cu entuziasm lansarea magazinului online www.cosulverde.ro, ce va rasfata cu legume, branzeturi, paste, miere, ceaiuri si cafea…

Citește mai departe

Berlinala / „Food, Inc.”, un „documentar-soc” despre fabricarea alimentelor

„Food, Inc.”, in regia lui Robert Kenner, un „documentar-soc” despre fabricarea alimentelor, in care publicul descopera cat de departe de realitate sunt imaginile cu ferme pline de verdeata de pe ambalajele produselor, a fost prezentat la Festivalul de Film de la Berlin, relateaza AFP. Robert Kenner prezinta marea putere pe care o are industria agro-alimentara…

Citește mai departe

Solutia iesirii din Criza economica a fermelor agricole de subzistenta – AGRICULTURA ECOLOGICA

In urma aderarii la marea familie Europeana, Romania putea beneficia de un sprijin substantial pentru agricultura ecologica si prin aceasta se putea dezvolta spatiul rural in mod durabil. Datorita esecului autoritatilor si lipsei de putere de coagulare si de lucru in echipa, sectorul de Agricultura Ecologica nu a reusit sa justifice in fata partenerilor europeni,…

Citește mai departe

Fara carne in farfuriile nemtilor

Autoritatile din Germania au recomandat populatiei sa renunte la meniurile traditionale bogate in carne in favoarea unor diete mai usoare, in stil mediteraneean, pentru a contribui, astfel, la salvarea planetei, scrie cotidianul britanic „Telegraph”. Bucataria nemteasca este renumita pentru faptul ca se bazeaza in mare parte pe preparate din carne. Dintre statele Uniunii Europene, Germania…

Citește mai departe

Alimentatie corecta

Influenta daunatoare a caldurii asupra alimentelor este izbitoare, indeosebi la ulei. In timp ce uleiul incalzit este nociv, cel presat la rece este, dimpotriva, foarte vindecator. Asemenea lecitinei naturale, curata arterele infundate. Cele mai nocive sunt uleiul si grasimile hidrogenizate, care in timpul fabricatiei sunt supuse la caldura mare si astfel sunt conservate nelimitat. Un…

Citește mai departe

Diferite vindecari

Prin alimentatie de cruditati si post poate fi vindecata orice boala. Nu numai bolile grave pot fi vindecate prin regim de cruditati, ci si neplaceri mai mici, care nici nu sunt socotite ca boli, de exemplu: dureri de cap, eczeme, rasuflare urat mirositoare, oboseala si constipatia. Cineva a sustinut ca cruditatile ar putea sa inlocuiasca…

Citește mai departe

Codex Alimentarius

Articol de Violeta Bucur CODEX ALIMENTARIUS: o adevarata batjocura adusa terapiilor naturiste La baza Codex-ului Alimentarius sta istoria prea putin cunoscuta a infiintarii Trustului Mondial al Chimiei Farmaceutice Ati auzit vreodata de Codex Alimentarius? Daca nu, sa nu fiti surprinsi. Este unul din cele mai bine pastrate „secrete deschise” ale guvernantilor din umbra. Este planificat…

Citește mai departe

Excelenta cu 13 E-uri

Pastrama din pulpe de pui Fil Sam Campina este un produs fiert cu afumat, care a fost fabricat cu ajutorul a 13 aditivi alimentari. Ingredientul principal al produsului analizat este pulpa de pui, insa este urmat de sarea iodata, ceea ce inseamna ca ea este folosita intr-o cantitate foarte mare. Consumatorii trebuie sa tina cont…

Citește mai departe

Mai este codrul frate cu romanul?

Cum pot fi elevii invatati sa descopere si sa iubeasca natura si lumea vie in general, atata timp cat stiinta vietii-biologia, a fost transformata dintr-o disciplina de cultura generala intr-o materie periferica in curricula? ! Degeaba Gheorghe Lazar sau Spiru Haret au promovat programe pentru modernizarea invatamantului romanesc, punand la temelia educatiei continuturi generoase din…

Citește mai departe

Studiu – Laptele crud nu e bun

Laptele si produsele din lapte nepasteurizat nu aduc nici un beneficiu sanatatii, arata un studiu realizat de medici de la Colegiul de Medicina Veterinara din Columbus, Statele Unite ale Americii. Mai mult, acestia au aratat ca aceste produse pot fi chiar periculoase pentru sanatate, fiindca pot fi contaminate cu bacterii patogene. Studiul a fost realizat…

Citește mai departe

Cod impotriva junk-food

Cresterea numarului de copii obezi a facut autoritatile sa ia masuri impotriva practicilor inselatoare din domeniul publicitatii la alimente. Astfel, a fost lansat „Codul etic pentru publicitatea adresata copiilor, referitoare la produsele alimentare”. Codul obliga producatorii de alimente sa actioneze ferm in directia respectarii unor norme etice generale de publicitate adresate copiilor, privind alimentele. Normele…

Citește mai departe

Prima enciclopedie online a plantelor

Cercetarea romaneasca a finalizat catalogarea fondului national de plante medicinale Incepand din aceasta sap-tamana, informatiile stiin-tifice despre proprietatile tuturor plantelor medicinale din Romania pot fi obtinute, liber, pe pagina de Internet http://www.plante-medicinale.ro . Proiectul de realizare a sistemului informatic integrat pentru identificarea, evaluarea, planificarea si gestionarea fondului national de plante medicinale a durat 2 ani…

Citește mai departe

Africa ajuta la „curatarea” aerului Terrei

Continentul african captureaza mai mult dioxid de carbon decat emite in atmosfera, ceea ce inseamna ca ajuta la ameliorarea consecintelor negative ale schimbarilor climatice,conform rezultatelor preliminare ale unui studiu despre ciclul dioxidului de carbon in Africa. Acest raport a fost realizat de organismul Natiunilor Unite pentru Agricultura si Alimentatie (FAO), in colaborare cu alte institutii….

Citește mai departe

Chec cu doua etichete

Consumatorii care vor sa afle ce contine checul „Pescarusul” vor fi pusi in dificultate de faptul ca acesta are doua etichete, cu ingrediente diferite. Oricum, daca ar avea compozitia specificata de producator, checul ar fi, de fapt, o bezea. Lista de ingrediente a checului cu cacao, stafide si arahide „Pescarus” este neclara pentru cititor. Exista…

Citește mai departe

Campionul care pacaleste consumatorul

Pe eticheta „salamului picant C+C” scrie ca este „campionul calitatii”. Acest lucru ar fi fost posibil daca nu ar fi avut in compozitie atat de multi aditivi alimentari si o cantitate foarte mare de grasimi animale. Slanina, care este al doilea ingredient ca pondere, este foarte periculoasa pentru sistemul cardiovascular si pentru buna functionare a…

Citește mai departe