2112 voluntari „Plantam fapte bune in Romania” au plantat 60.000 copacei in 8 judete

Sezonul de plantari de primavara s-a incheiat cu succes: peste 2000 de oameni au venit alaturi de Initiativa Plantam fapte bune in Romania si au plantat 12 hectare de pamanturi neroditoare din tara noastra. Din toate colturile tarii, fie ca au fost romani, americani, britanici, egipteni, austrieci sau lituanieni, voluntarii au oferit o sambata din timpul lor…

Citește mai departe

Isi merita produsele bio pretul piperat?

Tot mai multe persoane aleg in ultima vreme produsele bio. Insa ofera acestea avantajele care se tot vehiculeaza? Si isi merita pretul piperat? Traim timpuri in care orice produs care include titulatura „natural”, „eco”, „bio”, „organic” are mai multa credibilitate in randul consumatorilor, chiar daca nu sunt accesibile oricui. Insa este oare justificata ceasta incredere?…

Citește mai departe

Rovana Plumb a acordat titluri de Ambasadori ai Mediului Curat unor copii supradotati

Sase copii promotori si descoperitori ai unor inovatii de marca au fost premiati, miercuri, intr-o conferinta de presa, de catre ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice, Rovana Plumb, intr-un eveniment dedicat aniversarii Zilei Mondiale a Mediului. ‘Noi avem nevoie sa discutam despre viitor astazi. Avem nevoie ca tinerele talente sa fie incurajate si este bine ca…

Citește mai departe
Daciana Sârbu: Nu avem nicio scuz? s? nu reu?im în agricultura ecologic?

Daciana Sarbu: Nu avem nicio scuza sa nu reusim in agricultura ecologica

Agricultura ecologica in Romania are toate conditiile de dezvoltare si sprijinul autoritatilor nationale si internationale, deci nu exista nicio scuza sa nu reusim in acest domeniu, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de specialitate, eurodeputatul Daciana Sarbu, membru de onoare in cadrul Bio Romania si fondatoare a Asociatiei ‘Scoala pentru Sanatate’. ‘Avem toate conditiile de dezvoltare…

Citește mai departe
Pre?edintele Societ??ii Române de Diabet: Nu interzice?i copiilor de tot Coca-Cola ?i fast-food, da?i-le mult mai pu?in

Presedintele Societatii Romane de Diabet: Nu interziceti copiilor de tot Coca-Cola si fast-food, dati-le mult mai putin

Consumul zilnic de doi litri de Coca-Cola si alte racoritoare acidulate sau indulcite cu zahar reprezinta un pericol foarte mare, mai ales ca in ultima perioada exista o tendinta de a consuma doar racoritoare cu zahar, iar tocmai de aceea parintii ar trebui sa le permita copiilor doze foarte mici, de maxim 300 de mililitri…

Citește mai departe
Substan?a din alimenta?ia noastr?, vinovat? pentru numeroase decese pe plan mondial în fiecare an

Consumul excesiv de sare provoaca aproximativ 2,3 milioane de decese pe plan mondial in fiecare an

Consumul excesiv de sare provoaca aproximativ 2,3 milioane de decese pe plan mondial in fiecare an, punand astfel in umbra pericolele pentru sanatate cauzate de consumul de bauturi carbogazoase. Circa 15% din totalul deceselor cauzate de infarcte, accidentele vasculare cerebrale si alte boli asociate inimii pe plan mondial, in 2010, au fost cauzate de consumul…

Citește mai departe
daca am probleme de

Agricultura ecologica, o solutie pentru fermierii romani

Ritmul mediu anual de crestere este de 23%, dezvoltarea sectorului ecologic este dovedita in principal de cresterea numarului de producatori implicati Fermierii spun ca pregatirea terenului, certificarea producatorilor bio si exportul de produse ecologice sunt de durata Avand un ritm mediu anual de crestere de 23%, dezvoltarea exponentiala a sectorului ecologic din Romania este dovedita…

Citește mai departe
Flavonoidele din legume ?i fructe protejeaz? fum?torii de cancer

Flavonoidele din legume si fructe protejeaza fumatorii de cancer

O dieta bogata in flavonoide contribuie la reducerea riscului de cancer pulmonar la fumatori cu 50%. Si cancerul pancreatic are un risc redus cu 59%. Ce sunt flavonoidele? Flavonoidele sunt compusi chimici ce se gasesc in legume, fructe, ceai sau vin si au activitate antioxidanta, antimicrobiana, anticanceroasa si antiinflamatorie. Existenta acestor substante in legume este…

Citește mai departe
Pesticidele din lapte - corelate cu boala Parkinson

Produse ecologice cerute de piata

Specialistii romani considara ca exista mai multe produse ecologice animaliere cautate pe piata, dintre care mentionam urmatoarele: laptele de oaie si capra, precum si produsele lactate obtinute in exploatatiile si gospodariile din zona montana si submontana; laptele de vaca obtinut in zonele montane, depresionare si submontane; carnea de tineret taurin la ingrasat din rasele locale Baltata Romaneasca, Siemmental;…

Citește mai departe
Pesticidele din lapte - corelate cu boala Parkinson

Laptele din Serbia este contaminat! Rezultatele controalelor privind hrana animalelor vor fi difuzate luni

Anumite sortimente de lapte comercializate pe scara larga in Serbia sunt testate de autoritati pentru a se vedea daca sunt contaminate cu aflatoxina, o bacterie care provoaca cancer. Potrivit Associated Press, informatiile au declansat panica in tara vecina, autoritatile solicitand consumatorilor sa isi pastreze calmul in asteptarea rezultatelor. Mai multe sortimente de lapte au fost…

Citește mai departe
40 de fermieri vasluieni au adoptat agricultura ecologica

Ministrul Agriculturii doreste cresterea productiei ecologice procesate

In cea de-a doua zi a targului Biofach 2013, prim-ministrul Victor Ponta a vizitat Pavilionul Romaniei, alaturi de ministrul Agriculturii, argeseanul Daniel Constantin. Dupa ce au degustat produsele ecologice ale expozantilor romani, ministrul Agriculturii si premierul au participat la dezbaterea “Agricultura Ecologica – orizonturi 2020”, organizata de MADR. Evenimentul moderat de secretarul de stat in…

Citește mai departe
Ministerul Mediului a accesat un miliard de euro pe POS Mediu în 2013

Strategie norvegiana pentru mediu si afaceri: “Credem ca e posibil sa fii de ajutor si sa castigi si bani”

Corespondenta din Oslo Cand in Europa se vorbeste despre supravietuirea mediului de afaceri, in Norvegia criza se trece cu idei si proiecte inovatoare, tehnologii avansate si solutii cat mai practice pentru a avea succes pe piete de nisa. Norvegienii construiesc instalatii de topit zapada cu ajutorul apei de mare, transforma cojile de banane si alte resturi menajere…

Citește mai departe
Fructele, singurul aliment care pune creierul la munca

Cum sa previi aparitia cancerului

„Daca respecti un stil de viata sanatos, riscul de a face cancer este zero”, considera Thomas A. Sellers, PhD la Centrul Moffitt pentru prevenirea si controlul cancerului din Tampa. O alimentatie echilibrata, excercitiile fizice, si evitarea viciilor precum tutun si alcool, sunt principiile de baza ce trebuie urmate pentru o sanatate de fier. Filtreaza apa…

Citește mai departe
Veterinarii au verificat condi?iile de bun?stare ?i transport a animalelor in cospodariile populatiei

Veterinarii au verificat conditiile de bunastare si transport a animalelor in cospodariile populatiei

In saptamana 31 ianuarie – 7 februarie, inspectorii Directie Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Satu Mare au participat la 68 actiuni de control in unitati si gospodarii ale populatiei. Au verificat conditiile de bunastare a animalelor. Au fost verificateS depozite alimentare, unitati de alimentatie publica, cantine, unitati de vanzare cu amanuntul, piete agroalimentare,…

Citește mai departe
Carnea de pui, bomba alimentara

Carnea de pui, bomba alimentara

In ultimii 30 de ani s-a inregistrat o crestere a consumului de carne de pui la nivel mondial. Majoritatea oamenilor considera ca includerea in mediul zilnic a carnii albe aduce multiple beneficii. Adevarul este insa altul. In aceasta perioada, riscul dezvoltarii obezitatii s-a amplificat foarte mult, iar una dintre cauzele cele mai importante se considera…

Citește mai departe

Fasolea, lintea si mazarea, ideale in dieta diabeticilor

Potrivit unui studiu realizat de cercetatorii canadieni, consumul zilnic al unei portii de legume asa-zis uscate (fasolea, lintea sau mazarea) imbunatateste parametrii diabetului de tip 2. Potrivit unui studiu realizat de cercetatorii canadieni, consumul zilnic al unei portii de legume asa-zis uscate (fasolea, lintea sau mazarea) imbunatateste parametrii diabetului de tip 2. Aceste alimente, cu…

Citește mai departe
A fost aprobat? marca na?ional? pentru produsele agroalimentare ecologice din Republica Moldova

Agricultura bio, afacerea tarilor bogate

Agricultura ecologica ramane afacerea tarilor bogate. Australia si Noua Zeelanda sunt statele cu cele mai mari suprafete certificate bio, insa Europa vine puternic din urma, potrivit Worldwatch Institute. La nivel mondial, suprafetele certificate bio au crescut spectaculos in ultimii ani. Numai in perioada 1999-2009 aproape ca s-au triplat, ajungandu-se la un nivel de 37 milioane…

Citește mai departe

Doctorul Watson contrazice parere generala, potrivit careia alimentele „minune” lupta impotriva cancerului

Laureatul Nobel James Watson atrage atentia asupra produselor pe care oamenii le folosesc pentru a preveni aparitia sau dezvoltarea celulelor canceroase, spunand ca s-a dovedit ca acesta pot sa ajute maladia in loc sa o distruga. Doctorul Watson contrazice parere generala, potrivit careia alimentele „minune”, precum afinele, broccoli, semintele goji, kiwi, batatele sau ceaiul verde…

Citește mai departe

Detoxifiere dupa excese. Iata care sunt regulile de baza

Consumul de fibre, ceaiurile cu proprietati diuretice, masajul si sauna sunt trei dintre metodele care va pot asigura succesul. In plus, eliminati tigarile, alcoolul, cafeaua, grasimile saturate si dulciurile, reduceti utilizarea produselor chimice pentru curatenie si ingrijire personala si inlocuiti-le cu alternative natural Senzatia de oboseala, nervozitatea, greata, problemele de digestie, acneea, pofta de dulciuri…

Citește mai departe

Polenul apicol, de la floare la dieta

Polenul crud – polimineralizant Absorbtia si functionarea corecta unor minerale este conditionata de alte minerale ori vitamine. Exemplu: absorbtia calciului este dependenta de magneziu, totodata si de fosfor, care sustine si absorbtia fierului; dar si absorbtia fosforului depinde de calciu. Magneziul este in corelatie cu vitamina B6; buna metabolizare a calciului depinde de vitamina D;…

Citește mai departe

Ferma ecologica de vaci cu lapte

Tot mai multi oameni din Uniunea Europeana cauta produsele lactate bio pe rafturile magazinelor. Oamenii acestia cred ca alimentele bio sunt mai sanatoase si mai gustoase. Aceste credinte ale consumatorilor sunt confirmate in ultima perioada de o serie de studii stiintifice care confirma superioritatea produselor bio (organice) asupra celor non-organice din punctul de vedere al impactului pe…

Citește mai departe

Alimentatie cu hrana vie: limonada detoxifianta, elixir verde si supa

Cea mai noua moda in domeniul alimentatiei e dieta cu hrana vie. Cat mai multe legume, fructe proaspete si uscate, cereale integrale, seminte si lactate crude, in starea lor naturala ne sunt recomandate de expertii in nutritie pentru revitalizarea corpului. Prelegeri despre revitalizarea corpului, resetare pentru reintinerire, insanatosire si longevitate, metode de detoxifiere, demonstratii practice…

Citește mai departe

5 mituri despre alimente

Pentru a avea o alimentatie sanatoasa, trebuie sa ne informam si sa facem distinctie intre ceea ce este adevarat si mit. In caz contrar, pot aparea carente de vitamine, minerale sau proteine, care se manifesta prin afectiuni la nivelul pielii, al organelor interne, prin stari de oboseala, surmenaj, anemii sau tulburari nervoase. Iata cele mai…

Citește mai departe

Mierea in alimentatia copiilor

Mierea este un indulcitor natural delicios, ce deseori este introdus eronat in alimentatia copiilor, fie pentru a da un gust mai bun mancarii, fie pentru beneficiile pe care le poate aduce sanatatii. Totusi, dincolo de avantajele mierii, exista un mare inconvenient: ea este interzisa copiilor sub un an. Copiii mici nu au voie sa consume…

Citește mai departe

Barbatii care consuma zilnic bauturi carbogazoase prezinta risc mai mare de cancer la prostata

Barbatii care consuma echivalentul unei sticle mici de bauturi racoritoare carbogazoase sunt supusi unui risc mai mare de cancer la prostata, releva un studiu medical suedez facut public luni si citat de AFP. „Printre barbatii care consuma multe bauturi racoritoare carbogazoase sau alte bauturi care contine zahar adaugat, am constatat un risc de cancer la…

Citește mai departe

Nutritia corecta, subiectul unui nou proiect ISJ

Printr-un protocol de colaborare cu Asociatia Medicilor Nutritionisti, Inspectoratul Scolar Judetean Mures va incepe demararea unui proiect al carui beneficiari sunt, in primul rand, elevii. Proiectul vizeaza formarea unor deprinderi sanatoase de alimentatie si va fi aplicat, pentru inceput, in licee si gradinite. Deprinderi de alimentatie sanatoasa Conform statisticilor, in ultimii opt ani, in Romania,…

Citește mai departe